Bilir, yaptığı yazılı açıklamada; “Ülkemizin geleceğinin emin ellerde olması için iyi eğitimli insanların ne kadar önem taşıdığı herkesçe kabul edilen bir gerçektir. Bu gerçeğin ayan beyan ortada olmasına rağmen eğitimin her kademesinden arzulanan nitelikli kadroları yetiştiremediğimiz de ortadadır. Hemen hemen her sahada ahlaki yozlaşmanın tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. İster istemez aklımıza şu sorular takılıyor. Bu insanlar hangi okullardan yetişiyor? Bu okullarda kendilerine nasıl bir eğitim veriliyor? Niçin mezun olan çocuklarımız hem ahlaki hem de mesleki açıdan yeterli değiller” dedi.

Eğitim-öğretim sahasında ilkokuldan üniversiteye kadar okullaşma düzeyinin artmasını sevindirici bir gelişme olarak gördüğünü kaydeden Bilir;
“Ancak bu sahadaki başarıyı fiziki mekânlardaki artış ve teknolojik imkânların geliştirilmesiyle sınırlı tutamayız. Başta müfredat sıkıntıları olmak üzere, eğitim çalışanlarının özlük haklarının daha iyi hale getirilmesi, atama ve terfi işlemlerinde politik tutumlardan vazgeçilerek ehliyet ve liyakat ölçülerinin öne alınması, başarı tespitinde ortak aklın kullanılarak kabiliyetleri ortaya çıkarıcı ve yönlendirici uzun vadeli sistemlerin kurulması acilen düzenlenmesi gereken alanlar olarak durmaktadır” dedi.

“Çok boyutlu bir süreç olan eğitim-öğretim faaliyetinde Okul-Aile-Sivil Toplum Kuruluşları-Resmi Kurumlar arasındaki ilişkilerin daha düzenli hale getirilmesi gerekmektedir” diyen Bilir, şunları kaydetti:
“Özellikle gençlerimizi ve dolayısıyla geleceğimizi tehdit eden sigara, alkol, uyuşturucu ve bağımlılık yapan madde kullanımlarının önüne geçilmesi için bu işbirliği artık kaçınılmaz noktaya gelmiştir. Bozok Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BEYDER) olarak idarecisi, öğretmeni, hizmetlisi bütün eğitim çalışanlarına başarılar diliyoruz. Ülkemizin yarınları ve gözbebeğimiz olan yavrularımızın onların ellerinde ve gönüllerinde yoğrularak yarınların güçlü Türkiye’sine ulaşabileceğimize inanıyoruz. Bu süreçte bir sivil toplum kuruluşu olarak Yozgatlı gençlerimize imkânlarımız ölçüsünde destek olma çabalarını sürdüreceğiz.”

Editör: TE Bilişim