Güreşteki başarıları ile eğitime verdiği duyarlılığı ile de tanınan son Avrupa Şampiyonumuz Rıza Kayaalp, henüz ilköğretim çağındaki miniklere yol gösteriyor. Kayaalp, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (EKAP) kapsamında ziyaret ettiği Fatih Sultan Mehmet Orta Okulu’nda öğrencilere yol gösterecek söyleşide bulundu.

Milli sporcu öğrencileri kırmayıp bir bir imza verdi. Öğrenciler imza almak için bir biri ile yarıştı. İmzanın ardından sporcu öğrenciler ile birlikte maç yaptı. Milli Güreşçi ile tanışan öğreciler mutlu ve eğitici bir gün geçirdi.

ÖĞRENCİLERE İLHAM KAYNAĞI OLDU

Öğrencilere kariyeri hakkında bilgiler veren Rıza Kayaalp öğrencilere öğüt vermeyi de unutmadı.

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, şampiyonadan sonra memleketi Yozgat’ta bulunmayı tercih ettiğini söyledi.

Kayaalp, ikinci kez geldiği Fatih Sultan Mehmet Orta Okulu’nda öğrencilere ilham vermek, büyük ufuklar açmasına vesile olmak istediğini belirterek şunları söyledi: “Onlara biraz olsun ilham almaları beni ilham kaynağı görmeleri ve hedeflerine de benim gibi çok çalışarak ulaşmalarını onlardan istedim. Çok çalışmadan hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledim. Onlarında bunu anladığına inanıyorum. Bizim şampiyon bir sporu olarak her zaman böyle okullara gidip okullarda öğrencilerle bir araya gelip onlara başarılarımızı anlatmamız onların geleceği için onların hedef koymasında yardımcı olacağına inanıyorum. Bu hedefler doğrultusunda daha çok çalışacaklarına inanıyorum. Elimden geldiği kadarıyla okullara gitmeye çalışıyorum, bu Yozgat´ta olur başla şehirlerde olur hiç farketmez. Bundan önce nasıl yaptıysam bundan sonra da aynı şekilde çağırıldığım yere davet edildiğim yere öğrencilerle bir araya gelmek istiyorum” diye konuştu. 

RIZA’YI GÜREŞE KAZANDIRDI

Rıza gibi başarılı bir güreşçiyi okulda misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirten Fatih Sultan Mehmet Orta Okulu Müdürü Şeref Kayaalp, aynı  zamanda Rıza ile akraba olduğunu belirterek, güreşe başlamasına vesile olduğunu anlattı.

Kayaalp, şunları söyledi: “Rıza sağ olsun davetimizi geri çevirmeyerek okulumuzu ziyaret etti.. Öğrencilerimize çeşitli nasihatlerde bulundu. Başarılarının devamını diliyoruz. Ondan daha üstün başarılar, olimpiyat madalyası da bekliyoruz. Ünlü kişilerin lider kişilerin okullara davet edilip öğrencilerimize örnek gösterilmesini, kariyer günleri planlamamız gerektğini düşündük. EKAP projesi kapsamında okulumuza davet ettik geldi. Çocuklarımıza örnek insan olarak takdim ettik. Sağ olsunlar öğrencilerin de bu konuda bilgisi var. Zaman zaman televizyonda görüp bana da söylüyorlar. Başarıyı artırmak için davet ettik sağ olsun oda geldi.”

 

Editör: TE Bilişim