Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, takip altında tuttukları ailelere, sosyal-ekonomik destek sağlayarak, çocuğun ruhsal, fiziksel gelişimi ile akademik başarısına, topluma yararlı bir birey olarak yetiştirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
Neşeli ‘’789 çocuğa aylık toplamda 450 bin lira tutarında ödeme yapıyorsak, ihtiyaç duyan aile varsa bizler gerekli çalışmaları yaparak, desteklenen çocuk sayısını ve ödeme tutarını artırmay hazırız.
Çocuğu suça sürüklenmekten, madde bağımlısı olmaktan, suç örgütlerinin ellerine düşmekten korumak için tüm kamu ile beraber çalışmaktayız’’ dedi.
Müdür Neşeli, her ay 10-15 çocuğu kurum bakımına aldıklarının da altını çizerek, ilk kabul biriminde kişi başına aylık 9 bin 500 lira, diğer yatılı kuruluşlarda 4 bin 500 liraya kadar harcama yaptıklarını kaydetti.
Neşeli, ‘’Ama bazen çocuğu kazanmak adına geç kalmış oluyoruz. Üzülerek söylüyorum, bilgi bizimle paylaşılsa, bu çocuklar takip edilse idi belki bize gelmeyeceklerdi. Bize gelen çocuklar ailede yaşanan travma sonucu bazen öz ailelerine döndürülememekte ve Türk toplumunun en değer verdiği yapı olan aileler parçalanmaktadır’’ diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim