Ekipler gerekli önlem ve dubalama çalışmalarını yaptıktan sonra, silinen yol çizgilerini yeniden boyarken, yönü değişen yollara da yeni çizgi ve yönlendirme işaret çalışmalarını gerçekleştirdi.

Trafik ve yaya güvenliğini sağlamak adına özellikle trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklardaki yol ve refüjlerde boyama ve yenileme çalışmalarının gerçekleştirildiği ifade edildi. Trafiğin seri bir şekilde akması için trafik işaret ve işaretçileri ile uyarıcı  levha ile çizgilerin önemli olduğu belirtilirken, çalışma esnasında kısmi trafik aksamaları meydana geldi. 
Çalışmalar trafiğin yoğun olduğu mesai bitimi öncesi sonlandırıldı. Araç sürücüleri ise çizgi boyama çalışmalarının özellikle kapan konulan yollarda yapılması gerektiğini ifade ederek, sık sık Yozgat’ta yolların trafik seyir yönünün değiştiğinden şikayet ederek, bazen kurallara uyulsa dahi yapılan değişikliklerden dolayı ters yöne girebildiklerini bildirdi ve yol çizgilerinin kalıcı olmayıp, kısa sürede silindiğinden yakındı. Araç sürücüleri “Yarın gelip bakın bu çizgileri göremezsiniz. Kalıcı olmuyor.  Farklı şehirlerde uygulanan yöntem ve malzemeler Yozgat’ta da kullanılmalı” yorumunu yaptı.

Editör: TE Bilişim