YOSB’de 3 bin metre kare kapalı, 5 bin metre kare açık alan olmak üzere 8 bin metre kare üzerine kurulmuş olan Uçarkid Oyuncak,  bünyesinde 25 kişiye istihdam sağlıyor. Yüzde yüz Türk malı olarak ürettiği oyuncakların hammaddesi de Türkiye’de üretiliyor. Edirne’den Kars’a Türkiye’nin dört bir köşesine gönderdiği oyuncaklar, çocukların dış dünyayı algılamaya başladıkları ilk andan itibaren hayatlarının vazgeçilmez parçası oluyor.

Miniklerin Oyuncağı Yozgat’tan 

Teşvikleri, fırsatları ve Türkiye’nin dört bir yanına ulaşım kolaylığının olmasından dolayı fabrikanın YOSB’ye kurulduğunu söyleyen fabrika müdürü İlhan Sarı “ Fabrikamızı Yozgat’a kurduk ve şuan 25 elemanla çalışmaktayız. Türkiye’nin her yerine oyuncaklarımız ulaşarak çocuklarla buluşuyor. Son teknolojiye sahip makinelerimizle ürettiğimiz oyuncaklarımız 03-14 yaş grubuna hitap ediyor. Şuanda dozer, traktör, kamyon çeşitleri üretmekteyiz. İleriye dönük hedeflerimizde kapasitemizi artırarak 25 olan eleman sayımızı 150’ye çıkartmak ve ürün çeşitliliğini artırmak var” dedi. 
Yüzde Yüz Türk Malı Oyuncaklar 

Oyuncakların insan hayatında çok önemli bir yeri olduğuna değinen Sarı, “Çocuğun dünyayı, yaşamı, insanları ve kendisinin dünya içerisindeki konumunu güvenli bir ortamda keşfetmesini sağlar. Çocuğun fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişiminin en önemli kaynağı oyun ve oyuncaklardır. Çocukların işi oyun oynamaktır. Bu yüzden oyuncak seçmek hayati öneme sahiptir. Biz üretim yaparken kendi çocuklarımızı ve çocuklarımızın sağlığını düşünerek adım atıyoruz. Türk malı ürünler ortaya koyuyoruz. Türk malı hem sağlam hem de sağlıklı olmalı. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Düzenli olarak tüm denetimleri yapıyor ve sağlık bakımından gerekli tüm belgelerimizi alıyoruz” şeklinde konuştu. 
Çin Malıyla Mücadele 

Yozgat’ta bir yandan üretim yapmaya çalışırken bir yandan da Çin malıyla mücadele ettiklerini söyleyen İlhan Sarı, “bizler üretime başlamadan önce Türkiye’de oyuncak pazarının yüzde 90’ına yakın bir orana Çin malı hakimdi. Hem üretim yaptık hem de Çin malıyla mücadele ettik. Oyuncakların her zaman masum olmadığını unutmamak lazım. İnsan sağlığına zarar verdiği tespit edilen Çin malı oyuncaklar, kesinlikle satın alınmamalı. Vatandaşlar, satın aldığı bu ürünlerin üzerinde ya da ambalajında uluslararası standartlara uygunluğunu gösteren 'CE' işaretini aramalıdırlar. Bizim Yozgat’ta ürettiğimiz ürünlerimiz ‘CE’ işaretiyle hedef kitlesine ulaşıyor. CE işareti, oyuncak üreticisinin oyuncağın AB'nin ve ülkemizin güvenlik ve standart konusundaki ortak kurallarına uygun olduğuna ilişkin verdiği garanti anlamına gelir. Tüm oyuncakların CE işaretini taşıması gerekmektedir. Üstünde CE işareti olmayan oyuncakların alınmaması gerekiyor. Aksi takdirde gözümüzden sakındığımız çocuklarımızı büyük bir tehlikeye atmış oluruz” dedi.

Editör: TE Bilişim