Yazıcı yaptığı açıklamada, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açmış olduğu kurslara geçtiğimiz yıl 29, bu yıl ise 40 bayan kursiyerin katıldığına dikkat çekerek ''Bu sayı, daha da arttı.
    Yer sorunu nedeni ile 40 kursiyerden fazlasını alamadık. Kursları da ikiye böldük. 20 kişilik bir grup Öğretmenevi'nde, 20 kişilik grup da Halk Eğitimi Merkezi'nde kurslara katılıyor'' dedi.
     Çinicilik deyince akla Kütahya ve İznik geldiğini anlatan Yazıcı, Sorgun Halk Eğitimi Merkezi olarak çini üretimini, Sorgun'da da tanıtmak, sevdirmek ve ev hanımlarını bir meslek sahibi yaparak, üretime yöneltmek amacıyla bu kurs açtıklarını dile getirdi.
     Kurs öğreticisi olarak, çini desinatörlüğü alanından mezun olmuş ve uzun yıllar Kütahya'da çini fabrikası ile değişik atölyelerde çalışan bir uzman getirdiklerini ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti:
     ''Alanında uzman olan kurs öğreticisi arkadaşlarımız, Sorgun'da çiniciliğin tanıtılması, sevdirilmesine yönelik gayretli ve başarılı bir çalışma sergiledi. Çini boyama kursu, bayanlar tarafından büyük ilgi ve istek görmüştür.
    Kursun ilk zamanlarında kursiyerlerin el kaslarını geliştirme çalışmaları, parşömen kağıtları üzerine defalarca çizgi çalışması ve çeşitli motifler çizilerek desen çizmeye yönelik çalışmalar yapıldı. Kütahya'dan ham olarak getirilen ürünlere, kömür tozu kullanarak tahrirleme yöntemiyle çeşitli motifler çizildi. Yine Kütahya'dan temin edilen özel boya ve fırçalarla ürünlere çizilen motifler, kursiyerler tarafından boyandı.''

Editör: TE Bilişim