Türkiye’yi karış karış gezerek ata yurt Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmünü anlatan ve kamuoyu oluşturmaya çalışan Doğu Türkistanlı gençlerin Yozgat’a geldi.
Gençler, partiler üstü olarak il il gezerek, Çinlilerin Doğu Türkistan halkına yaptığı zulmü anlatmaya çalıştıklarını söylediler.
Çin zulmü altındaki ülkelerinde binlerce kişinin zindanlarda suçsuz yere tutulduğuna dikkat çeken Doğu Türkistanlılar, “Türk ve Müslüman olmak suç” diye konuştular. 
Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Çıtak ile bir araya gelen Doğu Türkistanlılar, teşkilat mensuplarına Doğu Türkistan’da yapılan zulümleri anlattı.
Erşidin Erkin,  Doğu Türkistan’da yaşayan kardeşlerinin suçsuz yere hapse atıldıklarını kaydetti. Erkin, “Kendi topraklarımızda Türk’üz, Müslüman’ız diyemiyoruz. Biz Türk ve Müslüman olmanın bedelini hep kan ile ödedik. Biz toprağımızı bırakıp kaçmadık. Sizlerin Ata toprakları olan Doğu Türkistan’a hep sahip çıktık. Son 10 yıl içerisinde nüfusumuz azaldı. Her bir aileye bir tane Çinli ajan koyuyor. Ailelerde erkekler bulunmuyor. Erkeklerin hepsi hapiste” dedi. 
Kimseden maddi beklentilerinin olmadığını vurgulayan Zülfikar Ali de, son üç yılda yapılan zulümlerin arttığına dikkat çekti. Ali, “3 milyon kardeşimizi Çin Nazi kampı dedikleri kamplara kapattılar. Her gün binlerce kardeşimiz oralarda ölüyor. Kız kardeşlerimize kısırlaştırma ilacı verdiler zorla. İki yaşında olan çocukları toplayıp Çince eğitimi vereceğiz diye götürdüler. Ama nereye götürdüğünü kimse bilmiyor. Aileleri bile haber alamıyor. Kardeş aile projeleri ile her aileyi bir tane Çinli ajan yerleştirdiler. Kur’an okumasını, Namaz kılmasını bunlar denetliyor. Her gün kendi üstlerine bu durumları bildiriyorlar. Orada ki durum çok vahim” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim