Memur Sen adına konuşan Eğitimciler Birliği Sendikası Yozgat İl Temsilcisi Kenan Şerefli, Müslüman Uygur Türklerinin vatanları Doğu Türkistan’da asırlardır büyük bir cesaret ve kahramanlıkla yaşantılarını ve direnişlerini sürdürdüklerini ifade etti. 
Çin askerlerinin özellikle ramazan ayında bölgeyi tamamen kuşatma altına aldıklarını belirten Şerefli, “Yüreğimiz yaralı ve maalesef gönül rahatlığıyla iftar yapamıyoruz. Uygur Türkleri için oruç tutmak yasak, başörtülü olanlar taciz eliliyor, marketlerde alkollü içecek satılması zorunlu ve son olarak oruç tutuyor diye 30 Doğu Türkistanlı daha katledildi” dedi. 
Doğu Türkistan söz konusu olunca bazı kesimlerin vicdanlarını duvara astıklarını söyleyen Şerefli, “Tüm dünya susmuş olsa da biz susmayacağız. Yeryüzünde tek başımıza bile kalsak mazlumun ve mağdurun yanında yer alacağız. Buradan Faşist Çin’e sesleniyoruz. Doğu Türkistan’a baskı uygulamaktan, vicdanları yaralamaktan ve insan haklarını çiğnemekten vazgeçin” diye konuştu.
 Çin’in akıttığı kanda boğulacağını aktaran Şerefli, hiçbir zulmün ebedi olamayacağını sözlerine ekledi. Memur Sen’in Cumhuriyet Alanı’ndaki basın açıklamasına Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu ve çok sayıda vatandaşta destek verdi.

Editör: TE Bilişim