Başkan Başer, bu yıl ilki yapılacak şenliğin renkli geçeceğini söyledi:

Anadolu’da yüz yıllardır baharın müjdecisi olarak bilinen, şenliklere konu olan Çiğdem Çiçekleri’nin baharı müjdeleyen yüzü bu yıl Yozgat Belediyesi’nin organizesi ile kutlanacak. Belediye Başkanı Yusuf Başer, yarın yapılacak şenliğe tüm Yozgatlıları davet etti.

            Belediye Başkanı Yusuf Başer, ilki cumartesi günü gerçekleştirilecek olan ''Çiğdem Şenliği'' etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

            Başer, şenlik öncesinde yarın akşam Hayri İnal Konağında Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Öcal Oğuz'un çiğdem geleneği hakkında bir sohbet toplantısı gerçekleştireceğini, bu sohbette Anadolu'da ve Yozgat'taki çiğdem geleneği ile birlikte Anadolu kültürüyle ilgili bilgiler aktaracağını söyledi.

            Yusuf Başer, yöresel kıyafetli gençlerin cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren bir mahallede çiğdem gezmesi yaparak, yağ ve bulgur toplayacağını, daha sonra toplanan yağ ve bulgurun Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenecek törenle pişirilerek, katılımcılara ikram edileceğini anlattı.

            Başer, ''Bu yıl ilkini yapacağımız etkinliğimizi önümüzdeki yıllarda daha da genişletip, geleneksel hale getireceğiz'' dedi.

Editör: TE Bilişim