Tarım ve Hayvancılık konusunda önemli bir potansiyele sahip olan Yozgat’ta Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği, hem çiftçiye daha fazla gelir getirmek, hem de süt artırımını sağlamak için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası ile ortaklaşa proje hazırladı. Proje kapsamında Yozgat´ta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 5 çiftçiye 25 gebe düve dağıttı. Hayvan dağıtım törenine katılan Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Daha önce 8 çiftçiye 40 gebe düve dağıtıldığını belirterek, “Şimdi de 5 çiftçimize 25 gebe düve dağıtımını yapıyoruz. Burada amaç kültür ırkı hayvanlar besleyerek, daha fazla et ve süt üretimi yapıp çiftçinin gelirini artırmaktır. Ayrıca hazırlanan bu tür projelerle, hayvan ıslahı sağlanmış olmaktadır” dedi.

Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hacı Selvi’de daha önce 8 çiftçiye 40 hayvan dağıtıldığını hatırlatarak, “Amacımız köylerimizde çiftçilerimiz hayvancılıkla uğraşmaktadır. Ancak çiftçimizin evinde bulunan hayvanlar genelde yerli ırktan oluşuyor. Bizde çiftçimizin hem daha fazla gelir elde etmesi hem de hayvanlarını ıslah etmesini sağlamak amacıyla proje hazırladık. Daha önce 40 hayvan dağıtmıştık şimdi de 25 hayvan daha dağıtıyoruz. İnşallah bundan sonrada bu çalışmalarımız devam edecek. Bize müracaat eden çiftçimize kültür ırkı hayvanlardan temin edip kendilerine verebiliriz” diye konuştu.
Daha sonra Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliğine müracaat edip damızlık düve alan çiftçilere çekilen kura ile hayvanları teslim edildi.

Editör: TE Bilişim