Yozgat çiftçisi 'artık yeter' diyor. Sesini kimse duymasa da her yıl hasat mevsiminde ürününü TMO'ya vermek için günlerce sıra beklemek istemiyor. Bu yıl bir de 10 kilometre uzaklıktaki Divanlı Köyü istikametindeki depoya gitmek zorunda kalan çiftçi, toprağında yaşadığı çileleri şehirde reva görenlerin artık seslerini duymasını istiyor.
GÜNLERCE SIRA BEKLİYORLAR
    Hasat mevsiminin devam ettiği Yozgat'ta tarlasındaki buğdayını Yozgat'ta ofise teslim etmek isteyen yüzlerce çiftçi günlerce sıra bekledikten sonra ancak ürününü verebiliyor.
    Musabeyli Boğazı Köyü'nden gelen Alparslan Türkmen isimli çiftçi geceden sıraya girdiğini ve saat 16:00'yı göstermesine rağmen hala sırada ürününü teslim etmeye çalıştığını söyledi.
    Geçen yılda aynı sıkıntıları yaşamalarına karşın alımların daha hızlı olduğunu belirten Türkmen; “Bu yıl işlemler daha yavaş ilerliyor. Bir memurla alım yapıyorlar, öyle olunca da sıra uzadıkça uzuyor” dedi.
GİT-GEL DİVANLI ZARAR…
    Ali Yorulmaz isimli çiftçi, günlerce sıra bekledikten sonra araçların tartıldığını daha sonra 10 kilometre uzaklıktaki Divanlı yolundaki depoya ürünü boşaltıp yeniden ofiste araç tarttırdıklarını söyledi.
    Divanlı'ya gidip gelmekle zaten zaman ve yakıt kaybına uğradıklarını söyleyen Yorulmaz, yetkililerin yaşanan bu düzensizliğe bir çare bulmalarını istedi.
KUYRUK UZADIKÇA UZUYOR
    Öte yandan Bağ-Kur binası karşısındaki TMO önünden başlayan hububat dolu araçlardan oluşan kuyruk, eski İl Sağlık Müdürlüğü binasına kadar uzuyor.
    Her geçen gün yenileri eklenen araç kuyruğu uzamasına rağmen işlerin ağır aksak işlemesi çiftçinin hem zaman kaybına hem de toprağındaki işlerinden uzaklaşmasına neden oluyor.

Editör: TE Bilişim