Mehter takımı da çiftcileri marşlar çalarak coşturdu. Kurulda gündemde yer alan 11 maddenin tümü kabul edildi. Genel kurulda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek veren pankartlar asıldı.
Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen 63'üncü mali genel kurul toplantısına, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve Kayseri Pancar Kooperatifi üyeleri katıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesi ardından Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 15 Temmuz darbe girişimine değindi. Akay, Türkiye'nin devlet ve milleti ile hain darbe girişimini 40 gün önce kahramanca bertaraf ettiğini anlatırken, şöyle dedi: 
"Alçaklar dışarıdan değil, içeriden saldırdı. Bu aziz milletin ezeli düşmanları, içimizden buldukları beyinsizleri, bedbahtları, hain FETÖ'cüleri, İslam coğrafyasının, Türk dünyasının, bütün mazlum milletlerin hamisi, büyük Türk milletini yok etmek, ülkemizi parçalamak, devletimizi ortadan kaldırmak için bizim silahlarımızla bize saldırttı. O karanlık 15 Temmuz gecesi ve sonrasında devletimize, ülkemize, milletimize sahip çıkan bütün devlet ve siyaset adamlarımıza, güvenlik güçlerine kahraman Türk Milletinin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Allah bu aziz millete böyle acılar, felaketler, ihanetler, alçaklıklar yaşatmasın. Bu alçaklığı milletimize reva görenleri şiddetle ve nefretle kınıyorum. Yüce Allah haine FETÖ başta olmak üzere bütün terör örgütlerini ve bu milletin düşmanlarını kahretsin."
Çiftçilerin önemine değinen Akay, Türk çiftçisinden bu devlete, bu millete hainlik yapacak kimse çıkmayacağını ifade ederken, "Üreten, özveri ile çalışan, helalinden kazanan, askerlik yapan, devletine vergi veren, başı dik anlı açık, hür, devletine bağlı insanlar çıkar. Türk çiftçisi asildir, kahramandır, çalışkandır, merttir. İşte bu özelliklerini her bir olayda ortaya koyuyor. Yaşanan elim olayların travmasını üzerinden çabuk atarak işinize dört elle sarıldığınızı, üretimi başarılı bir şekilde sürdürdüğünüzü görüyorum" diye konuştu. Şeker üretimin başarıyla devam ettiğini anlatan Akay, şöyle konuştu: 
"Bu yıl pancar üretiminde, şeker, melas ve küspe üretiminde de rekor kıracağız. Binbir zahmetle yetişen pancarların hak ettiği değerden alınması için birçok proje geliştirmeye çalışmakla birlikte, diğer kuruluşlardan çözüm konusunda yeterli bir destek sağlayamadık. Bu yıl A kotası pancara yine Türk Şeker'den 10 TL ton fazla fiyat verilecektir. C kotasına girenlere de inşallah zarar ettirmeyecek bir fiyat uygulanacaktır. Geçen yıl Kayseri Şeker dışındaki şeker şirketleri kotalarını dolduracak şeker üretimi yapamadıkları için ülkemiz şuan şeker sıkıntısı yaşamaktadır. B kotası denilen emniyet stokları satışa sunulmakla birlikte yine de sıkıntı devam edecek gibi görülüyor. Fırsatçılar yurtdışından şeker getirmek istiyorlar. Yurt dışından şeker getirilmesi şeker sektörümüzün ve çiftçilerimizin aleyhinedir. Yurt dışından şeker getirilmesine engel olmak için ülkemizin şeker ihtiyacının üretimle karşılanması gerekmektedir. Bu nedenle bu yıl kampanyayı 2 hafta erken başlatma kararı verildi. Kampanyanın erken başlaması nedeniyle çiftçimizin oluşabilecek zararı, erken söküm primi uygulaması ile telafi edilecektir. Biz şeker sektörünün en güçlü kuruluşu olarak çiftçimize her zaman en güçlü desteği verme gayreti içinde olmaya devam edeceğiz."
Kayseri Pancar Kooperatifinin halen 5 ilde 76 bin 734 üyesi bulunuyor.

Editör: TE Bilişim