Ziraat Odası olağan genel kurulu Cumartesi günü Sedefler Düğün Salonunda gerçekleştirildi. İki listenin seçime girdiği genel kurulda, mevcut başkan İsmail Açıkgöz 121 delegeden 98'inin oyunu alarak yeniden başkanlık görevine seçildi. .
Seçim sonrası çiftçilere hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında Açıkgöz; “Kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz tarımsal projeler, bundan sonrada artarak devam edecek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Yozgat çiftçisinin yanında olmaya ve haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.
Zimmetine para geçirmekle suçlanan ve bir süre görevinden uzaklaştırıldıktan sonra mahkeme yoluyla tekrar göreve gelen Açıkgöz, "Odamız kayıtlarında 34 bin TL açık çıkmış, bende başkan olduğum için suç üzerime atılmıştı. Biz olayı yargıya taşıdık. Suçsuz olduğumuz anlaşıldı ve tekrar görevime iade edildim. Şimdi de delegelerimizin teveccühü ile tekrar başkan seçildim. Görevimi çiftçimize layık bir şekilde yürüteceğim” diye konuştu.
Açıkgöz 98 oy alırken diğer aday Yusun Sarı 28 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.
Öte yandan Şefaatli Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu seçimi, Şefaatli Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Salonunda gerçekleştirildi. Tek listeyle seçime katılan mevcut başkan Adnan Erdoğmuş, 52 delegenin oyunu alarak güven tazeledi.

Editör: TE Bilişim