Her zaman ve her yerde ebedi dost olduklarını dile getiren Yozgatspor ile Kırşehirspor taraftarları maç öncesi birbirlerine çiçek verip başarılar dileyerek Türk futbolunda son zamanlarda görülmesi çok güç olan bir olaya imza atarak sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu gösterdiler.
Bölgesel Amatör Lig 6.Grup 5.hafta mücadelesinde zirve mücadelesi veren Yeşil Kırşehirspor ligdeki ikinci deplasman yenilgisini Yozgat'ta alırken, iki takım taraftarları arasında maç öncesi ve maç sonrasında yaşanan fair-play örnekleri görülmeye değerdi.
Karşılaşmadan önce Yozgatspor taraftarları, Yeşil Kırşehirspor taraftarlar ile birlikte sabah kahvaltısında buluştu.Yozgatspor Taraftar Derneği'ndeki kahvaltıdan önce iki takım taraftarları birbirlerine çeşitli hediyeler verdiler. Taraftar liderleri, takımlarının kaşkollerini de birbirlerine hediye ederken, toplu halde kahvaltı yaptılar.
Maçtan önce Yozgat Bozok Stadı'nda yine fair-play adına örnek gösterilebilecek sahneler yaşandı. Yozgatspor taraftarı, şeref tribününde oturan Kırşehirspor Başkanına tezühüratlarda bulundular.  Taraftarlar sahada da birbirlerine çiçek vererek başarılar dilediler.
Yine maçtan önce, iki takım taraftarlarının isteği üzerine Yozgatsporlu ve Kırşehirsporlu futbolcular hep birlikte tribünleri selamladılar.
Maç esnasında herhangi olumsuz bir durum yaşanmazken, hakemin bitiş düdüğünden sonra Kırşehirspor taraftar liderleri, Yozgatspor tribünlerine ve liderlerinin yanına giderek takımlarının aldığı galibiyet nedeniyle tebrik ederken Yozgatspor taraftarları ve tribün liderleri ise Kırşehirspor adına tezüharetlerde bulunarak alınan mağlubiyet sonunda üzgün olan kardeş takım taraftarlarına moral verirken Kırşehir'e dönüş için iyi yolculuklar dilediler.
Kırşehirspor Kulüp Başkanı Levent Akçakoca, Yozgat'ta çok iyi karşılandıklarını Yozgatspor ile Kırşehirspor'un iki ebedi dost kardeş kulüp olduğunu bunun ise bu günlere kadar devam ettiğini bundan sonraki günlerde de devam edeceğini kendilerinin de Kırşehir'de Yozgatspor kulübünü, yöneticilerini ve Yozgat taraftarlarını en iyi şekilde ağırlayacaklarını dile getirdi.
Akçakoca; "Yozgat'ta gerçekten çok misafirperver şekilde karşılandık maç öncesinde bize gösterilen sevgi gösterileri maç sonunda da rakip takım taraftarları tarafından devam etmesi bizleri son derece memnun etti gerek Yozgat esnafları tarafından da ilgiyle karşılandık Yozgat'ın yöresel yemeklerinin tatlarına da bakmış olduk gerek maç öncesi gerekse maç sonunda herşey fair play çerçevesinde çok güzeldi çok dostane şekilde burada ağırlandık ve tek olumsuzluk sahadan mağlubiyetle ayrılmamız oldu ama skorlar gelip geçiçi önemli olan böyle dostlukların baki kalması Yozgatspor'u da aldığı galibiyetten dolayı tebrik eder bundan sonraki lig maçlarında başarılar dilerim" dedi.Yozgatspor Kulüp Başkanı Kazım Arslan ise, futbol oyununda skorların her zaman gelip geçici olacağını önemli olan böylesi önemli dostlukların baki kalması olduğunu vurguladı.
Arslan; “Yeni bir kan değişikliğine giderek yeni bir teknik ekiple ilk maçımızda sahamızda derbi mücadelesinde kardeş kulübümüz olan Kırşehirspor'u oynanan güzel futbol sonunda mağlup ederek ligde alınan 3 maç yenilgi itibariyle çıkışa geçmiş olduk aldığımız galibiyet bizi son derece memnun etti inşallah bu aldığımız galibiyetle çıkışımıza devam ederiz ve zirve deki yerimizi alırız tabii kazanmak her zaman güzeldir ama bugün en önemli olay bana göre gerek maç öncesinde gerek maç sırasında ve gerekse maç sonunda Yozgatspor taraftarları ve Kırşehirspor taraftarlarının göstermiş olduğu fair play olayının tüm Türkiye'ye örnek olacağıdır. 
İki takım kardeş kulüptür ve her zamanda öyle kalacaktır bu tip spor müsabakalarında kazanmak veya kaybetmek her zaman vardır ama her zaman böylesi dostlukların bulunması zor o bakımdan bu dostluğa sahip çıkacağız ve ömür boyu yıllarca Kırşehir ile Yozgat arasındaki kardeşlik devam edecektir" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim