Sarıkaya’da doğmuş, Sarıkaya’da büyümüş, Sarıkaya’nın ve köylerinin sorunlarını en iyi bilen bir biri olarak CHP İl Genel Meclisi adayı olduğunu belirten Harun Taştan; “Önce Allah’ın dilemesi sonra sizlerin de teveccühü ile seçilmem halinde, hiçbir şekilde hesabı olmayan kendi çıkarları için değil bütün halkımızın haklarını ve hukukunu en üst düzeyde koruyacağıma ve gelebilecek bütün hizmetlerin, yapılması gereken ve köylerimizin eksiklerinin giderilmesi mevzuunda bizzat takipçisi olacağımı buradan taahhüt ediyorum” dedi.
Yozgat’ın bir ilçesi olarak birçok noktada hizmet almada en alt seviyede olan Sarıkaya’nın her alanda ilerleyen bir ilçe iken köyleşmeye doğru gittiğini ileri süren Taştan şunları söyledi:
“Bizler köylerimizi köykent haline getirmeye çalışırken ilçemiz köyleşmede çok hızlı ilerlemektedir. Bunun örneğinde belediye meclisi sayısının düşmesi ile de görmüş bulunmaktayız. Göç alan bir Sarıkaya göç veren bir Sarıkaya olmuş ve ne yazıktır ki ne sivil toplum kuruluşlarımız ne de şimdiye kadar seçtiklerimiz bu konuda ne yapmak gerekir konusunda bir adım dahi atmamışlardır.
İl özel idareler bütçesinden en az payı alan ve köylerimize hizmet gitme noktasında en arkalarda kalan yine maalesef ilçemiz olmuştur. Sarıkayımızı Sorgun’un bir mahallesi haline getirilmiş, askerlik şubesi Sorgun’a taşınmış ve pasaport şubesi dahi açamayarak bütün ilçedeki ve köylerdeki halkımız sorguna gitmek zorunda bırakılmıştır. Araç muayene istasyonuna dahi Sorgun’a, Boğazlıyan’a giderek ekonomimiz ve sanayicimiz zayıflatılmıştır. Sarıkaya’ya gelmekte zorlanan köylerdeki halkımız borçlanarak işleri için hastası için bu ilçelere gitmek zorunluluğunda bırakılmıştır.
Hala Sarıkaya şehir merkezindeki mobese sistemi aktifleştirilmemiştir. Yozgat’ın bütün ilçelerinde adliye binaları, Emniyet binaları 3.tadilatını görür iken biz hala bunların yapılmasını konuşan bir Sarıkaya’yız ve hala 7 yıl önce temeli atılan bir üniversitenin açılmasını bekleyen bir Sarıkaya’yız. İktidarda olan bir partinin belediyesi ve AKP’den 2 il genel meclis azası olan bir Sarıkaya’yız.
Hizmet iktidardakilerle değil hizmet sevdalıları ile yapılır. Sarıkaya’dan göçenler Sarıkaya’da mahalle yolları yok diye değil ekonomi bozuk olduğu için göçüyorlar. Bireysel zenginliğimizi değil toplumun zenginliği esas olmalı. Toplumumuz maalesef fakirleştiriliyor ve seçilmişlerimiz bunun rantını hesaplamakta. Artık bu çağda millet dağlara çıkan yolları asfaltladı. Bizler bunları değil bu gün daha farklı hizmetleri konuşan bir Sarıkaya olmalıydık. İnşallah biz gerek partimiz olarak ve özellikle şahsım olarak bütün hizmetlerin takipçisi olacağız. İnsanların en hayırlısı insana hizmet edendir anlayışını kendime ilke edinmiş birisi olarak, hiçbir hesabım olmadan sadece bütün yurttaşlarımızın hizmetkârı olmak ve Sarıkayamız ve bütün köylerimizin sesi olmak için aday oldum.
Belli bir gurubun haklarını savunmak veya kendine kimlik oluşturmaya çalışan adaylara değil, 72 millete bir gözle bakmayan halka müderris olsa hakka asi olur anlayışındaki CHP ve şahsım il genel meclis adayı olarak sizlerin teveccühü ile oylarınızı istiyorum.”

Editör: TE Bilişim