Boğazlıyan'da CHP İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen kadınlar günü coşkuyla kutlandı.
Özel Erkoçlar Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, CHP İlçe Başkanı Mustafa Kemal Karaman, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda bayan ve davetli katıldı.
Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Türk toplumunda kadının saygın bir yeri olduğu vurgulayarak, ''Ülkemizde kadınların modern yaşamda yerinin ve kimliğinin hak ettikleri noktaya yükselmesi Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimleriyle başlamış ve Türk kadını, yaşamın her alanında kendisini gösterme fırsatı elde etmiştir'' dedi.
Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımızın, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başardığını vurgulayan Başkan Özdal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.
CHP İlçe Başkanı Mustafa Kemal Karaman ise, kadınların Cumhuriyet'in kuruluşunda ve ardından gelen yükselişinde gösterdikleri fedakarlıkların unutulmaması gerektiğini söyledi. Karaman, ''CHP olarak kadınların toplum içerisinde hak ettikleri yer ve onuru alması için ne gerekiyorsa bundan önce olduğu gibi bundan sonrada yapmaya devam edecektir'' diye konuştu.
Daha sonra Halk Müziği'nin güçlü sesi Mine Gez, doyumsuz sesi ile katılımcıları coşturdu.
Ayrıca yerel sanatçılarda söylediği birbirinden güzel türküler ile gecede halaylar çekildi, oyunlar oynayarak, kadınlar günü coşku ile kutlandı.

Editör: TE Bilişim