Cumartesi günü CHP İl binasında eğitimciler Yıldırım Kaya ve Naz Bulut tarafından verilen parti içi eğitim programının açılışına CHP İl Başkanı Onur Kaytan, Merkez İlçe Başkanı Bayram Arslaner, partililer ve gençler katıldı. 
Eğitim öncesi bir açılış konuşması yapan CHP İl Başkanı Onur Kaytan, CHP’nin her zaman parti içi istişareye olduğu kadar parti içi eğitimlere de önem verdiğini söyledi. 
Parti genel merkezi tarafından başlatılan eğitimlere ilk ev sahipliği yapan iller arasında yer aldıklarını hatırlatan Kaytan, bu eğitimlerin özellikle parti gençliğinin  bilgili ve bilinçli siyaset yapma noktasında önemli kazanımlar sağlayacağını kaydetti. 
Daha sonra konuşan eğitimci Yıldırım Kaya, eğitimlerin öneminin yanı sıra Yozgat üzerinden iktidarı eleştirdi. 
Eğitimin amacını, “Parti üyelerinin bilgi, beceri ve tutumlarının; teknolojik, siyasal, ekonomik gelişmeler doğrultusunda değişmesi, verimliliklerinin artırılması, iletişim becerilerinin geliştirilmesi, karara katılmalarının sağlanması” olarak açıklayan Yıldırım, Yozgat’ın geri kalmış iller arasında yer aldığını söyledi. 
“Bundan 12 yıl önce Yozgat’ta milletvekili sayısı 6’ydı, şimdi 4. Ne oldu bu insanlar. Bu nüfus niye azaldı” diyen Yıldırım, şöyle konuştu: 
“Yozgat’ta tarım öldü, hayvancılık öldü, işsizlik hat safhaya vardı, dolayısıyla insanlar göçü topladılar köylerden Ankara’ya göçtüler. Ankara’nın gece kondularında Yozgatlıların ağırlığını görürsünüz. Ankara’da nüfusun en yoğun olduğu il hangisi derseniz Yozgat’tır. Yani bir  kaç tane Yozgat’ı Ankara’da bulabilmek mümkün. Küçülen bir Yozgat mı istiyoruz, yoksa büyüyen bir Yozgat mı istiyoruz. Bu sorunun yanıtını Yozgatlı yurttaşlarımız 2015 seçimlerinde gösterecekler. Anadolu’nun temsiliyeti parlamentoda yok. Yani Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçilmişleri parlamentoda yoksa bilin ki yurttaşların yaşadığı  sorunları parlamentoya taşıyacak isimlerden yoksunuz.
İşte sizin eğitiminiz 2015 seçimlerinde bu hazırlığı yapıp Yozgat’ı Ankara’ya Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşımaktır. Yozgatlı yurttaşlarımızdan beklentimiz, parti üyelerimizden, özellikle gençlik kollarımızdan beklentimiz bu çalışmaları çok ciddi yapacaklar. İlk elden olmazsa olmaz Yozgat’ın temsilini Ankara’da sağlayacaklar. Bu Cumhuriyet Halk Partililer için bir gereklilik değil Cumhuriyet Halk Partililer için bir zorunluluk, halkımız  için ise bir ihtiyaç ve gereklilik. Halkımızın ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere kurulmuş olan partimiz, mutlaka ve mutlaka 2015 seçimlerinde milletvekili çıkartacak ki Yozgat’ın yani Bozok Yaylası’nın sesi, soluğu, nefesi Ankara’ya ulaşsın. İşsiz ve çaresiz olan gençlerimiz, işsizliğe ve çaresizliğe son veren bir adımı görsün. Cumhuriyet Halk Partisi yollara düştü, kar, kış demeden bu çalışmaları yapıyor. Bu eğitimlerimizle birlikte sonuç almak istiyoruz. Sadece kuru bir eğitim vermek değil. Hedefimiz 2015 seçimlerinde umuda yolculukta geleceği sizlerle birlikte kurmak istiyoruz, bunun adımını da Yozgat’ta atmak istiyoruz. Umarım duble yollardan yürüyen bir vekilinizle Ankara’da buluşur, karşılaşırız.”

Editör: TE Bilişim