CHP yaklaşan erken seçim öncesi harekete geçerek milletvekili çıkaramayan illere seçilmiş vekillerini yollayıp AK Parti ile yapılan koalisyon görüşmelerinin detayı ve partinin politikalarını anlatmak üzere illere çıkarma yapıyor.

Bu kapsamda 7 Haziran’da ciddi bir varlık gösteremeyen ve milletvekili çıkaramayan Yozgat’a gelen CHP Gaziantep, Hatay ve Burdur milletvekilleri Yozgat İl Örgütü ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Heyet, gazetemize de nezaket ziyaretinde bulundu. 

CHP 1 Kasım’da yapılması planlanan erken seçim öncesi harekete geçti. Yozgat İl Örgütü’nü ziyaret eden Gaziantep Milletvekili Mehmet Yurtdağ, Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Hatay Milletvekili Birol Erten, basın mensupları ve Yozgatlı CHP’lilere koalisyon görüşmeleri sürecini ve partinin 7 Haziran sonrası izlediği politikaları aktardı.

CHP İl Örgütü’nde düzenlenen basın toplantısında partililerine seslenen CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Yurtdağ, CHP’nin 7 Haziran sürecinin ardından ülkenin geleceğini düşünerek hareket ettiğini, AK Parti ile koalisyon görüşmeleri amacıyla yan yana gelmelerinin dahi parti tabanında tepki çekeceğini bilmelerine rağmen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti menfaatini en sona atarak, ülkenin kargaşa, huzursuzluk ve buhrandan kurtulması adına AK Parti ile bir araya geldiğini söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Yurtdağ, yapılan görüşmelerde AK Parti’nin koalisyon istemediğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu baskı altında bıraktığını ve uzlaşıp, aynı zeminde buluşmamak adına Davutoğlu’na talimat verdiğini aktardı. Milletvekili Yurtdağ, “Çünkü Tayyip Erdoğan saray delisi oldu, tek derdi kendi egemenliğini ve iktidarını devam ettirebilmek. Bunun dışında ülkenin içinde bulunduğu şartlar ve durum ve milletin sandıkta verdiği karar onun için hiçbir şey ifade etmiyor. O sandıktan tek başına AK Parti iktidarı çıkana kadar seçim yapılması arzusunda” dedi.



Yurtdağ, CHP’nin şartları ve uygulayacağı politikaları kitapçık haline getirerek, tüm kamuoyuna sunduğunu ve burada koalisyon kurulması noktasında, süreci tıkayacak herhangi bir şart ve talepte bulunmadığının altını çizdi. AK Parti’nin eğitim ve dış politika konusunda CHP ile anlaşamadığı yönündeki iddialara da değinen Yurtdağ, “Buda yine AK Parti’nin bir yalanıdır. Özellikle bizim İmam Hatip Okulları’na karşı olduğumuz dile getirildi. Bu gerçek değildir. Türkiye’de imam hatiplerin güvencesi de yine CHP’dir. Çünkü CHP laik bir partidir, özgürlük ve eşitliğin partisidir” dedi. Dış politika konusunda ise Türkiye’de hemen hemen herkesin AK Parti’nin dış politikasından şikayetçi ve mağdur olduğunu söyleyen Gaziantep Milletvekili Yurtdağ, “Ben Gaziantepli’yim bizim sınırda komşu bir ülkemiz kalmadı. Sınırın yarısında PYD ile, diğer yarısında IŞİD ile diğer bir yarısında ise bilmem ne örgütü ile komşu olduk. Ortadoğu’da uyguladığımız dış politikanın neticeleri ortadadır” şeklinde konuştu.

MHP’Yİ ELEŞTİRDİ

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Yurdağ, 7 Haziran’da milletin AK Parti’ye bir ders verdiğini ve tek başına iktidar yetkisi vermediğini hatırlattı. Yurtdağ, “7 Haziran’da millet, yönetimi bölüşecek, paylaşacak ve bu şekilde idareyi kuracaksınız. Kimseye tek başına iktidar yetkisi vermiyorum demiştir. Buradaki mesajı da en iyi anlayan parti bence CHP’dir” dedi.

Yurtdağ, 7 Haziran sürecinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adeta AK Parti’siz ülke yönetilemez düşüncesi ve mantığıyla hareket ettiğini dile getirerek “MHP her zaman olduğu gibi yine AK Parti’ye destek çıkmış, tüm kapıları kapadığını dile getirerek bir anlamda AK Parti’nin önünü açmıştır. Yaşanılan süreci ve MHP’nin takındığı tavrı hepiniz yakından takip ettiniz” diye konuştu.

CHP’li vekil Yurdağ, 1 Kasım’da AK Parti’nin silineceğini ve  yapılacak erken seçimde belini doğrultamayacağını ifade ederek “ Her ne kadar yeniden iktidar olacaklarını düşünseler de, bunun hayali ile ülkeyi bugünkü zor şartlara getirerek erken seçime yürüselerde, yapılacak seçimlerde AK Parti tamamıyla silinecektir. Süreçte AK Parti ve MHP’ye duyulan tepkiye karşın, CHP’ye olan güven ve sevgiyi gözlemlemekteyiz. Oyunu en fazla artıran CHP erken seçimden galibiyetle çıkacaktır” diye konuştu.

“YOZGAT’TA TEPKİ VAR”

Mehmet Yurtdağ’ın ardından söz alan diğer bir CHP’li vekil Mehmet Göker ise iki gündür Yozgat’ta bulunduğunu, esnaf ve vatandaşlar ile yaptığı samimi sohbetlerde AK Parti’ye ve MHP’ye vatandaştan ciddi tepkiler aldığını söyledi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Göker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Yozgatlı vatandaşların 7 Haziran’dan sonra takındığı tavırdan dolayı tepkili olduğunu, bununla birlikte MHP lideri Bahçeli’nin de izlediği politikalardan dolayı ciddi manada eleştirildiğini aktardı.

CHP’nin Yozgat’tan milletvekili çıkaramadığını hatırlatan Göker, teşkilat mensuplarına ve partililerine seslendiği konuşmasında “AK Parti ve MHP’nin güçlü olduğu Yozgat’ta bu iki partiye ve liderlerine duyulan tepkiyi, partimiz burada fırsata dönüştürebilir. 7 Haziran’da ortaya koyduğunuz özverili çalışmalara şahitlik ettik. Erken seçimde partimizin burada varlık göstererek milletvekili çıkaracağına inancım tamdır. Çünkü Yozgat halkı artık AK Parti ve MHP’den umudunu kesmiş görünüyor. Burada umut olacak parti CHP’dir” diye konuştu.



Milletvekillerinin yaptığı konuşmada CHP Yozgat İl ve İlçe örgütlerine mensup bazı partililer milletvekillerine sesli eleştirilerde bulundu. Bazı noktalarda CHP Genel Merkezi’nin örgütleri dinlemediği eleştirisinde bulunan partililer söz alarak sorunlarını aktarmak istedi. CHP’li vekiller ise basına kapalı gerçekleşecek istişare toplantısında her partiliyi dinleyeceklerini belirterek, partililere söz hakkı vermedi. Milletvekillerinin yaptığı basın açıklamasının ardından vekiller ile partililer istişare toplantısı gerçekleştirdi. Basına kapalı toplantının ardından CHP heyeti Yozgat’taki çeşitli STK’ları ve esnafları ziyaret ederek, programlarını tamamladı.

İLERİ’Yİ DE ZİYARET ETTİLER

Gaziantep Milletvekili Mehmet Yurtdağ, Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Hatay Milletvekili Birol Erten’in ziyaret programında yerel basın kuruluşları da yer aldı.
Gazetemiz Genel Koordinatörü Erhan Kayhan ve Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, milletvekilleri AK Parti’yi eleştirerek, süreçte halkın yanıltıldığını ileri sürdüler. 
CHP’li milletvekilleri, erken seçimin müsebbibi olarak gösterdikleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da sert bir dille eleştirdiler. CHP’li milletvekillerinin ziyaret programı gün boyu devam etti.
Editör: TE Bilişim