Adalet Bakanlığı'nın aylardır beklenen CTE Sözleşmeli, ‘İnfaz ve Koruma Memuru, Büro Personeli, Sağlık Memuru, Şoför, Aşçı, Kaloriferci’ ile adliyeler için ‘Zabıt Katibi’ ve ‘Mübaşir’ personel alımı için başvurular başladı. Adalet Bakanlığı'nın Personel Genel Müdürlüğü'nce yayımlanan ilanlarda, başvuruda bulunacak adayların KPSS'ye girmiş olması gerektiği vurgulandı. Her bir pozisyon için ayrı ayrı özel şartlar da belirtildi.
Cezaevleri ve Tevkif Evleri ile Adliyelere personel alımı için başvuru işlemleri ilgili komisyonlar vasıtasıyla 25 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek. İnfaz Koruma Memuru başvurularında; TC vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunulmaması ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanması gerekiyor. İKM alımına başvuru yapacak adaylar; KPSS 2016'dan en az 70 almış olması gerekiyor.
İKM alımı için toplam 5 katı aday çağrılacak. Bay ve bayan ayrı ayrı olmak üzere toplamda ise 2 bin 900 aday çağrılacak. Lisans mezunları için 2016 KPSSP3, önlisans mezunları için 2016 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2016 KPSSP94 puan türü esas alınarak KPSS 70 ve daha yukarı puan alanlar başvuru yapabilecek. İKM başvurusuna en az lise ve dengi okul mezunları başvuru yapabilir.
Boğazlıyan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na; İnfaz Koruma Memuru Erkek 90 Bayan 10 olmak üzere 100 personel, Ceza İnfaz Kurumu Katibi 5, Şoför 6, Bilgisayar Teknisyeni 1, Elektrik Teknisyeni 1,  Sıhhı Tesisat Teknisyeni 1, Sağlık memuru 4, Aşçı 2, Kaloriferci 2 olmak üzere toplamda 122 sözleşmeli personel alınacak.
Sınava bin 215 kişi katılacak. Yozgat Açık Ceza İnfaz Kurumu, Yozgat T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Yozgat E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na İnfaz Koruma Memuru Erkek 170, Bayan 20 olmak üzere 190, Ceza İnfaz Kurumu Katibi 10, Şoför 11, Bilgisayar Teknisyeni 2, Elektrik Teknisyeni 3, Sıhhı Tesisat Teknisyeni 3, Sağlık memuru 4, Aşçı 2, Kaloriferci 2 olmak üzere toplamda 227 sözleşmeli personel alınacak. Sınava 2 bin 290 kişi katılacak. Kayseri Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından Boğazlıyan, Nevşehir, Kayseri ve Yozgat Adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarına bağlı ceza infaz kurumları için ayrı ayrı sınavlar Kasım ayı içerisinde yapılacak.

Editör: TE Bilişim