Yozgat E Tipi Cezaevi'nde Sivil Savunma konulu konferans verildi.

     E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Eğitim Birimi tarafından davet edilen Yozgat Sivil Savunma Müdürlüğü personeli tarafından verilen konferansa Cezaevi Müdürü Fazlı Çavuşoğlu, Cezaevi ikinci müdürleri, Cezaevi öğretmen ve personeli ile birlikte yaklaşık 100 hükümlü ve tutuklu dinleyici olarak katıldı.

     Sivil Savunma Şube Müdürü Nuri Aslaner, katılımcılara sivil savunmanın önemini ve görevlerini anlattı.

     Konferans sonrası Yozgat Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından hazırlanan 19 Ağustos depremi ve depremlerle ilgili slayt gösterisi yapıldı.

TATBİKAT ''NEFES EKSTİ''

            Boğazlıyan'da Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında, olası bir afet veya yangın durumunda öğrencilerin hızlı bir şekilde binayı tahliyesi için tatbikat yapıldı.

     Boğazlıyan Belediyesi İtfaiye Amirliği, Toplum Sağlığı Merkezi ve Fatih İlköğretim Okulu işbirliğiyle düzenlenen tatbikatta, öğrenciler olası yangın yada deprem durumunda yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirildi.

     ''Nefes kesen'' tatbikatta, öğrencilere olası bir afet esnasında nasıl davranmaları gerektiği de uygulamalı olarak gösterildi.

     Afet alarmının vermesiyle başlanılan tatbikatta, öğrenciler sıraların altına saklandı. İkinci alarmın çalışmasıyla birlikte öğrenciler kısa sürede binayı boşalttılar. Tatbikat esnasında yaralı oldukları var sayılan öğrenciler, sedyelerle taşınarak sağlık ekiplerince tedavi edildi.

     Yangın tatbikatında ise, okul bahçesinde yakılan ateş Boğazlıyan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü, ayrıca itfaiye aracı ile okulda mahsur kaldıkları var sayılan öğrenciler kurtarıldı.

Editör: TE Bilişim