Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde düzenlenen eğitim konferansları cezaevine adeta bir kültür evine dönüştürdü. Dalında uzman konuşmacıları dinleyen mahkum ve hükümlüler farklı konularda bilgi sahibi oluyorlar.
    Yozgat Devlet Hastanesi Psikologu Şükriye Duran Dereli tarafından “Öfke Kontrolü” adlı konferans verildi. Aynı gün saat 14:00 de Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Levent Şayık tarafından “Uyuşturucu Maddeler ile İlgili Farkındalık Artırıcı Eğitim” verildi.
    Devlet Hastanesi Psikologu Şükriye Duran Dereli'yi mahkum ve hükümlülerin yanı sıra Kurum İkinci Müdürü Adnan Altemir, Kurum Öğretmenleri Şükrü Bilgiç, Nesrin Özer, İnfaz Koruma Başmemuru Özeray Özaslan ve çok sayıda personel de dinledi.
    Şükriye Duran Dereli; öfke, öfkenin tanımı, öfke duygusuna neden olan etmenler, öfke durumundaki vücut tepkileri, öfkeye uygun tepki verilmediği taktirde yaşanacak durumlar, öfke ile ilgili batıl inançlar, öfkeyi tanıtan belirti ve işaretler, öfke ile neden başa çıkmalıyız, öfke kontrolünde kullanılacak yöntemler, öfkenin temel altı nedeni, öfkenin aşamaları, öfkenin fiziksel belirtileri ve problem çözme becerileri konularında aydınlatıcı bilgi verildi. Soru ve cevaplarla zenginleştirilen konferansın ilgi görülmesi nedeniyle kurum idaresi tarafından aynı konferansın farklı koğuşlara da anlatılmasını yönünden talep geldi.
     Aynı gün içerisinde saat 14:00'te İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Levent Şayık, “Uyuşturucu Maddeler ile ilgili farkındalık” konulu konferans verdi.
    Şayık tarafından verilen eğitimde bağımlılık, bağımlılık yapan maddeler, bağımlılığın fiziksel aşamaları, bağımlılığa iten etmenler, bağımlılık yapan maddeleri kullanım yöntemleri, şekilleri, yetişme ve hasat tarihleri, kullanıldığında oluşturduğu etki ve süresi ile zula yöntemleri hakkında bilgi verildi. Sorularla zenginleştirilen konferans bir saat sürdü. 

Editör: TE Bilişim