Çevre Denetim Birimi, şehir merkezinde bulunan ve çevre kirliliğine neden olan, kazan daireleri, baca sistemleri, yasak kömür kullanımı ve kaloriferci denetimlerini sürdürüyor.

            2005 yılında yürürlüğe giren Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliği Yönetmeliği çerçevesinde Çevre ve Orman Bakanlığınca 29 Haziran 2006  tarihinde yayınlanan genelge ile Yozgat Belediyesi tarafından oluşturulan çevre denetim birimi denetimlere devam ediyor. Dün sitelerin kalorifer dairelerinde denetimler yapan komisyon kalorifer dairelerinin uygunluklarını ve çalışma şartlarını incelediler. Denetleme komisyonu Zabıta Memuru Şenol Akyol Başkanlığında, Çevre Orman Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Bayındırlık’tan personellerle oluşan komisyonla yapılan denetimler sonucunda inceleme yapılan mekanlarda bir sorun ile karşılaşılmadı.

            Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Nizamettin Başkal yaptığı açıklamada; “Daha önce de denetimleri yapılan ve gerekli ihtarlarda bulunduğumuz yerler var. Bu mekanları tekrar inceleyip kurallara riayet edilip edilmediğini inceliyoruz.

            Şu ana kadar 75 iş yeri 320 mesken denetimi yaptık. Ayrıca hava kirliliğinin etkileri, yakılması, temizliği hakkında eğitim ve bilgiler verilmiş olup ilgili iş yerlerine tebligat verilmiştir” dedi.

            115 sözlü şikayetin yerinde incelendiğini ve gerekli ikazın yapıldığını ifade eden Başkal, önümüzdeki günlerde de denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim