AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Ayhan Çelik, AK Parti’nin milletvekili belirlemede adımlardan biri olan temayül yoklamasının 1 Mart Pazar günü demokrasinin hakim olduğu güzel bir ortamda gerçekleştiğini belirterek,”Parti teşkilatımız çok güzel bir ortamda temayül yoklamasını gerçekleştirdi. Temayüle katılımın yüksek olması bütün adayları mutlu ettiği gibi bizi de mutlu etmiştir. Uzak mesafe, kısa mesafe demeden köylerimizden, beldelerimizden, ilçelerimizden gelerek oy kullanan bütün parti üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Amaçlarının Yozgat’a hizmet etmek olduğunu ifade eden AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Çelik, “Bir sanayici olarak Yozgat’ın gelişip büyümesi de Yozgat’a yapılacak yatırımlarla olacaktır. Yatırımların yapılabilmesi için de müteşebbislerin önünün açılması gerekiyor. Yozgat gelişmişlik iller arasında son sıralarda yer almasına rağmen, yatırımcıyı yatırım yapmaya teşvik eden, teşvik yasalarında ise yatırımı çekecek teşvik bölgesinde değil. Yozgat’ın öncelikli olarak yatırımcıya en fazla avantajın sağlandığı 6’ıncı teşvik bölgesinde yer alması gerekiyor” dedi.
Teşvik yasasının 2012 yılında çıktığını vurgulayan Milletvekili Aday Adayı Çelik, “Allah nasip eder milletvekili olduğumuzda ilk işimiz Yozgat’ın teşvik bölgesinin değiştirilmesi için çalışa yapmak olacaktır. Yozgat teşvik bölgesinde daha avantajlı bölgeye geldiğinde yatırımcı Yozgat’ı tercih edecektir. Yatırımın yapıldığı yerde de istihdam artacak, göç duracaktır. Yaptığımız ilçe ve belde ziyaretlerimizde vatandaşımız, bu güne kadar Yozgat’ı mecliste genelde bürokratlar, avukat ve doktorların temsil ettiğini, mecliste bir sanayici milletvekilinin olması durumunda Yozgat’ta daha çok yatırımcı gelebileceğini söylüyor. Yozgatlı da Yozgat’ın gelişip büyümesi, yapılacak yatırımların takibi için mecliste sanayici ve iş adamlarının temsil etmesini beklemektedir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim