Yaklaşık 160 bin lira tutarındaki tesiste yılda iki kez balık ürünü alınacağı, tesiste 3 kişinin istihdam edildiğini bildirildi.

Tesis yöneticilerinden Adnan Yılmaz, tesisin ilçede ilk olduğunu, üretilen alabalığın ilçeden gelen talebin karşılanmasının yanında ihraç edilebileceğini de söyledi.

Bölgenin yeni yapılan ve balıkçılık konusunda öncü olabileceğini düşündükleri barajdan ekonomik bir gelir elde edilebileceğini ortaya koymak üzere bu çalışmayı başlattıklarını kaydeden Yılmaz, ''Elimizi taşın altına koyarak üretimden pazarlamaya, yetiştiricilikten tüketime birçok konuda balıkçılığın öncüsü olabileceğimizi ve bu alanda örnek alınacağımızı düşünüyoruz. Yıllardır hızlı göç veren bir ilçe olan Çekerek'te işsizlikte bu tip yatırım ve tesislerin sayılarının artması sonucunda göçün önüne geçilebileceğini düşünüyoruz'' dedi.
Çekerek Barajı'nın Alabalık konusunda en ideal yer olduğunu kaydeden Yılmaz, ''Balıkların yetişmesi, üremesi, yaşaması, oksijen oranı konularında testler yaptırdık. Çıkan sonuçlarla da uygunluk kalitesi yüksek olduğu için tesisimizi kurmaya karar verdik'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim