Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, başta Celal Atik Ortaokulu olmak üzere şehir merkezinde devam eden çalışmaları yerinde inceliyor. Her gün çalışmaların yapıldığı alanlara giderek yetkililerden bilgi alan Vali Yazıcı, lise caddesini gülümseteceklerini ifade etti. 
Tarihi Yozgat Lisesi’nin ortaya çıkarılacağının altını çizen Vali Yazıcı, okulu çevreleyen duvarların yıkılarak modern ve tarihi anlatır bir yüze kavuşturulduğuna dikkat çekti. Yozgat Lisesi’nin öne çıkarılması için başta Celal Atik Ortaokulu olmak üzere çevredeki çirkin görüntüleri kaldırıldığını vurgulayan Vali Yazıcı, “Tarihi Yozgat Lisesi’nin bulunduğu cadde baştan aşağıya yenileniyor. Tarihi binayı gösterir hale getiriliyor. Kaldırımlar yenilenirken, cadde üzerinde duvarlarda yıkılıyor. İnsanların gezebilir ve yürüyebilir hale getirilmesi için kaldırımlar genişletiliyor. Kent Parka kadar yol ve kaldırım aynı şekilde yapılacak” dedi. 
TEPKİLER GEÇİCİ 
Vali Yazıcı, kentin çehresinin değişimine ön ayak olduklarına değinerek kendilerine gösterilen tepkilere kulak tıkadıklarına vurgu yaptı. Çalışmalar tamamlandığında, yapılanların takdirle karşılanacağının altını çizen Vali Yazıcı, iyi bir şey yapabilmek için bir şeylerin yıkılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Lise Caddesinin Yozgat’ın tek ve en işlek caddesi olduğunu ve yıllardır düzenleme yapılarak geçiştirildiğini kaydeden Vali Yazıcı, belediye ile ortak yürüttükleri çalışma ile caddeyi kurtardıklarını belirtti. 
LİSE KURTARILIYOR 
Okullar tatil edildiğinde Celal Atik Ortaokulu’nu, Tarık bin Ziyad’ın gemileri yakması misali yıkılacağını belirten Vali Yazıcı, Tarihi Yozgat Lisesi’nin gerçek kimliğine kavuşturulmasının yanında, günümüzün teknolojileri kullanılarak boğulmuşluktan kurtarıldığını kaydetti. Vali Yazıcı, onarım ve yapımlar kapmasında gelecek dönem içinde sonradan yapılan yurtların da bu alandan taşınarak, boşalan yerlerin tamamen rekreasyon alanı olarak kullanılacağını ve modern peyzaj usullerine göre ağaçlandırılacağını ifade etti.
JANDARMA İSTİNAT DUVARI YIKILACAK 
Yeni Celal Atik Ortaokulu’nun ön kısmının da; Yozgat Lisesi’nin eski bahçesinden daha geniş olacağını belirten Vali Yazıcı, sıranın Meteoroloji binası ve Jandarmaya ait lojmanlara gelindiğini, meteoroloji binasının ve jandarma ön istinat duvarının yıkılarak, estetik ve şehre yakışan yenir duvar projelendirildiğini, bu çalışmalardan sonra kısa süre içerisinde Belediye’ye kaldırım düzenlemelerinde yeni bir yer daha açılacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim