Sürmeli Mangal Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya, ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, Yozgat ve Tokat işletme müdürleri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Akboğa, 2017 yılı yatırım çalışmaları anlattı, 2018 yılında planlanan çalışmalar hakkında da kısa bilgiler verdi. Akboğa, muhtarların mahalle ve köylerdeki aboneler ile kurum arasındaki köprü olduğunu söyledi. Muhtarlar a yönelik çağrı merkezi oluşturduklarını dile getiren Akboğa, muhtarların bu çağrı merkezlerini arayarak hiç beklemeden şikayetlerini dile getirebileceklerini anlattı.
Akboğa, ‘’Bu sene Yozgat’ta yaptığımız çalışmalarda farklı bir uygulamaya gittik. Yama yapmak, ek yapmak, geçici çözümler üretmek yerine şebekeleri ve lambaları değiştirme yoluna gittik. Bunun içinde Yozgatlı muhtarlarımızdan ve abonelerimizden biraz sabır bekliyoruz. Yenileme çalışmalarımız tamamlandığı zaman özellikle kırsaldaki insanlarımız birkaç yıl elektrik konusunda sıkıntı çekmeyecekler. Yozgat’taki birçok köyümüzde 80’li yıllarda yapılan alt yapılar bulunuyor. Bunlarda sık sık arıza veriyor, bu şebekeleri yenilerken, şehir merkezlerinde ise yeraltı çalışmalarımız ağırlıklı olarak sürüyor’’ dedi.
Genel Müdür Akboğa, 2016-2023 yılları arası için köye dönüş projesi başlattıklarını, 780 milyon lirayı bulan bir yatırımdan 180 milyon gibi bir yatırımın Yozgat için öngördüklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim