ÇEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Müdürlüğü'nün Yozgat'ta yürüttüğü çalışmalar düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı.
    Mevsimsel olumsuzluklara rağmen kaliteli ve güvenli eğitim verildiğini belirten ÇEDAŞ Genel Müdürü Fatih Durmuş, Yozgat'ta olumsuz hava şartları nedeni ile çok fazla arızanın bulunmadığı ancak, Aydıncık'da Molla İsmail Köyü'nde buz yükünden 36 adet demir direğin yıkılarak kullanılmaz hale geldiğini söyledi.
    Dün saat 16:30'da ÇEDAŞ İl Müdürü Osman Avcı ve şube müdürlerinin katılımı ile yapılan toplantıda konuşan ÇEDAŞ Genel Müdürü Fatih Durmuş, Yozgat'ta yapılan yatırımları ve mevcut çalışmaları değerlendirdi.
    Şirket olarak Sivas, Tokat ve Yozgat'ta 52 bin metre kare alanda 40 ilçe, 145 belde, 2 bin 429 köy ve bin 314 bağlı köy olmak üzere toplam 3 bin 931 yerleşim biriminde 747 bin aboneye 508şirket, bin 35 hizmet alımı yolu ile toplam bin 543 personel tarafından elektrik dağıtım ve perakende satış hizmeti sunduklarını belirten Durmuş;
    “İklim şartları ve özellikle kış aylarının çok ağır geçtiği bölgemizde bazen yolların kapalı olup ulaşımın sağlanamadığı, km'lerce ENH uzunluğunun olduğu, mevcut duran varlıklarımızla her türlü olumsuzluklara rağmen kaliteli, güvenli ve süreklilik arz eden bir hizmet verme gayreti içerisinde bulunmaktayız.
    Yozgat İlimizde olumsuz hava şartları nedeni ile çok fazla arızanın bulunmadığı ancak, Aydıncık İlçemizde Molla İsmail Köyünde buz yükünden 36 adet demir direk yıkılarak kullanılamaz hale gelmiş fakat abonelerimizin elektriksiz kalmamaları için İl İşletme Müdürlüğümüzce 2 gün içinde geçici olmak kaydıyla ağaç direkle köyümüze enerji verilmiştir. Bu gibi hava koşullarından dolayı zaman zaman arızalar oluşmakta ve bu arızalara ekiplerimiz zamanında müdahale etmektedir.
    Yozgat İl İşletme Müdürlüğümüzde son 5 yılda yapılan yatırımlar hakkında kamuoyunu bilgilendirecek olursak, köylerimizin yüzde 50 sinde şebeke yenileme işlemi gerçekleştirilmiş 2011 yılında ise 46 adet köy şebekesi yenilenmesi planlanmıştır. Yenifakılı ve Şefaatli İlçelerimiz hariç diğer tüm ilçelerimizde havai hatların yer altına alınması işi kısmi olarak tamamlanmış ve halen çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
    2008 yılından bu tarafa 80 kasaba, köy ve bağlı şebekelerin iyileştirmeleri ile Yozgat merkez, Boğazlıyan, Akdağmadeni, Yerköy, Sorgun, Aydıncık İlçelerinde yer altı kablolu elektrik tesis çalışmaları yaptıklarını belirten Durmuş, şu bilgileri verdi:
    “Tüm bu işlemler için 2010 yılında toplam 4.734.800,00-TL'lik yatırım harcaması yapılarak, ödeneğimizin yüzde 94'lük kısmını harcamış bulunmaktayız. 2011 yılı içinde 45 adet kasaba, köy ve bağlısı şebekelerin iyileştirme çalışmalarının yapılması planlanmaktadır. Tüm bu çalışmalarımızın devamlılığı, kalitesi ve sürekliliğinin sağlıklı bir şekilde sağlanması da abonelerimizin borçlarını zamanında ödeyerek gecikmeye bırakmamaları ile mümkündür.
    Bu konuda da abonelerimizin duyarlı olmaları büyük önem arz etmektedir. Diğer bir konu ise; Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü olarak özelleştiğimiz tarihten (01.09.2010) bugüne kadar olan süreçte personelimizin daha bilinçli bir hale getirilmesi, teknik özelliklere sahip olması ve sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması için çeşitli eğitimler düzenlenmiştir. Bugün de Yozgat İlimizde Bozok Üniversitesi Rektörümüz İnci Varinli ve Öğretim görevlimiz Barış Ünver'in katkılarıyla personellerimize Halkla İlişkiler Eğitimi vererek tahsilat, tahakkuk, abone, santral, İşletme bakım ve diğer birimlerimizde abonelerimizle birebir ilişkide olan personellerimizin daha kaliteli bir hizmet sunmaları ve müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak amacı içindeyiz.
    Şirketimizce tüm personelimizin öncelikle kendi alanlarında eğitimler görmesi, görevleri hakkında bilgili, tecrübeli, kaliteli personel olmaları yönünde çalışmalarımız ve eğitimlerimizde aralıksız olarak devam edecektir.”
           
Editör: TE Bilişim