Çayıralan İlçe girişine yaptırılan Bozok Üniversitesi Çayıralan Bekir-Gülşah Eryılmaz Meslek Yüksek Okulu’nun açılış törenine Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı Dr. Alparslan Altan, Çayıralan Kaymakamı Adem Başoğlu, Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun, Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, Yozgat Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Kurca, Kayseri Yozgatlılar Derneği Başkanı Kuddusi Erkılıç, Hayırsever İşadamı Hüseyin Eryılmaz ve ailesi, Çayıralan Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necati Aktaş, çok sayıda işadamı, bürokrat ve ilçe halkı katıldı. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar’ın Çayıralan İlçesi için böylesine önemli bir yatırımın açılışına katılmamış olması dikkat çekti.

Çayıralan Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necati Aktaş, ilçenin geleceğine önemli katkıları bulunacak yüksek okulun tamamlanarak devrinin yapılıyor olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen Hayırsever İşadamı Hüseyin Eryılmaz, Çayıralan Bekir-Gülşah Eryılmaz Meslek Yüksek Okulu devir belgesini Çayıralan Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necati Aktaş’a teslim etti.
Yapılan konuşmalarda Çayıralan Bekir-Gülşah Eryılmaz Meslek Yüksek Okulu’nun ilçenin ekonomik ve sosyal kalkınması için önemine vurgu yapıldı.




Hayırsever İşadamı Hüseyin Eryılmaz ise konuşmasında, okulun yapımını vergi matrahından düşmek yerine kendi öz sermayelerinden yaptıklarını söyledi.
Çayıralan’a meslek yüksek okulu kazandırma hayalini gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşadığını  belirten Eryılmaz, Çayıralan Bekir-Gülşah Eryılmaz Meslek Yüksek Okulu’nun ilçe halkı için hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu. Eryılmaz, konuşmasının sonunda yüksek okulun yapımında emeği bulunanlara teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından Çayıralan Bekir-Gülşah Eryılmaz Meslek Yüksek Okulu’nun temsili açılış kurdelesi kesildi.
Hayırsever işadamı Hüseyin Eryılmaz, katılımcılara okulu gezdirerek, fiziki yapısı hakkında bilgi verdi.
Oğuz Yılmaz, Başak Kar ve Gülben Ergen konserleri ile devam eden program renkli görüntülere sahne oldu.

Editör: TE Bilişim