Sorgun Kaymakamı  Levent Kılıç, Cumhuriyet Caddesindeki trafik yoğunluğuna çözüm bulmak ve şehiriçi trafiğini rahatlatabilmek amacıyla caddenin önümüzdeki günlerde tek şeride dönüştürüleceğini bildirdi.
    Sorgun'da özellikle Cumhuriyet Caddesinde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle gerek yayaların gerekse sürücülerin zor anlar yaşadığına dikkati çeken Kaymakam Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada trafik akışının özellikle akşam saatlerinde Cumhuriyet Caddesinde bir çile haline dönüştüğünü belirtti. Kılıç, bu durumun gerek caddenin dar olmasından, gerek araç sayısının fazla olmasından ve gerekse de bazı sürücülerin hatalı park etmelerinden kaynaklandığını dile getirerek ''Bilindiği gibi bu caddemiz çok geniş bir cadde değil. Bazı sürücülerin dikkatsiz ve düzensizce park yapması burada trafik yoğunluğuna neden olurken beraberinde kazaları da getirebilecek kadar tehlike yaratıyor'' dedi.
    Araçların  çıkabileceği köşe başlarına park yapılmasının görüş alanlarını  daralttığı için tehlikelere sebebiyet verdiğine dikkat çeken Kaymakam Kılıç, araç sayısının çok fazla olduğu Sorgun'da caddelerde yürüyen vatandaşların araçlardan rahat edemediklerinin farkında olduklarını, bu nedenle Cumhuriyet Caddesinin tek şeride dönüştürmeyi düşündüklerini söyledi. Bazı umursamaz sürücülerin park yasaklarına uymamasının trafiği olumsuz etkilediğini vurgulayan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ''Bazı sürücülerimiz en işlek cadde de dahi hız sınırlarını aşabiliyorlar. Buda yayalar için ayrı tehlike yaratıyor. Bayram arifelerinde Sorgun'un nüfusu büyük artış gösteriyor. Vatandaşlar kaldırıma sığmaz hale gelirken çoğu vatandaş yol ortasından yürüyor. Bu nedenle trafik akışını tek yönde verdiğimiz takdirde hem trafik akışı rahatlayacak, hem de yayalar daha rahat hareket edebilecek'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim