Çandır Kaymakamı Kadir Güntepe, İlçe Jandarma Komutanı Sedat Yeşil, Çandır Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, Belde Belediye Başkanı Hanefi Kayıkçı ve gönüllü aileler, Büyükkışla Kasabası'nda bulunan Şehit Ramis Şahin Kız Teknik ve Meslek Lisesini ziyaret ederek, öğrencilerin sorunlarını dinlediler, çeşitli hediyeler verdiler.
    İlçe Kaymakamı Kadir Güntepe son yıllarda gerek yatılı, gerekse diğer okullarda toplum vicdanını yaralayan istenmeyen olayların olduğunu, bu nedenle de bu tür olayları en başta engellemek ve bununla birlikte öğrencilere aile ortamı sağlamak suretiyle yalnızlık ve kimsesizliği hissettirmemek sürekli yanlarında olmak amacıyla böyle gönüllü bir rehberlik komisyonu oluşturduklarını söyledi.
    Anne ve babası yanında olmayan, gurbet hasreti çeken öğrencilere gönüllülerin kol-kanat gerdiğini ifade eden Kaymakam Güntepe, Gönüllü Ailelere duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.
    Ziyaret sırasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca karşılanan kışlık montlar ve botlardan öğrencilere hediye edildi.  
    Gönüllü aileler duygularını şu sözlerle ifade ettiler:
    Dr. Akgül Yürekli: “Bu etkinlik için bana teklif geldiğinde tereddütsüz kabul ettim. Ben de yatılı okuduğum için onları çok iyi anlayabiliyorum.
    Hepsi pırıl pırıl ve içtenler. Çocuklarımız için maddi-manevi elimden geldiğince her konuda yardımda bulunmaya hazırım.”
    Polis Memuru Yasemin Zeynep Deniz: “Amacımız yurtta kalan çocukların sıkıntılarını gidermek, maddi-manevi ve sosyal olarak her türlü yardımı yapmaktır. Haftada birkez İlçemizdeki gönüllü üyelerle birlikte Şehit Ramis Şahin Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne giderek kız öğrencilerimizi ziyaret edip, onların duygu ve düşüncelerini birlikte paylaşıp, sıkıntılarına ortak bir çözüm bulmaya ve onları rehabilite etmeye çalışıyoruz.
    Böyle bir etkinlikte olmaktan gurur duyuyorum. Özellikle ihtiyaçlarını karşıladığımız zaman öğrencilerin gözlerindeki ışıltıyı görmek bizi manevi anlamda huzura kavuşturuyor.”
    Fatma Eroğlu:  “Gönüllü ziyaret ekibinde olmaktan gururlu ve mutluyum. Yaptığım işlerden dolayı birilerinin yaralarına merhem olabiliyorsam ne mutlu bana.”
    Fatma Yeşil: “Böyle bir etkinlikte yer almaktan çok mutlu ve memnunum. Çocukları mutlu etmek bizi de mutlu ediyor. Yardımlaşma ve dayanışma içinde olmak toplum olmanın bir gereğidir. Ben de toplumun birer ferdi olarak bu gerekleri yerine getirmekten dolayı mutluyum.”
    Elif Kayıkçı: “Çocuklarımızla kaynaşıp onların dertlerine derman olabilmenin huzurunu yaşıyorum. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve kalplerindeki sevginin körelmemesi için her türlü yardıma hazır ve nazırım.”

Editör: TE Bilişim