Hamiyet Projesi kapsamında düzenlenen geziye Çandır ve Çayıralan ilçelerinde ikamet eden Hamiyet anneleri ve çocukları katılırken, geziyi de Çandır Kaymakamı Seda Başoğlu ve Çayıralan Kaymakamı Adem Başoğlu organize etti.
    Nevşehir’e yapılan geziyle hamiyet anneleri ve çocuklarına Nevşehir ilinin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. İlk olarak Avanos ilçesini gezen ekip burada Kızılırmak üzerinde yer alan asma köprü ve diğer tarihi ve turistik yerleri gezerek rehberler eşliğinde bölge hakkında da bilgi aldı. Her iki ilçe kaymakamının da iştirak ettiği gezi programı sabah kahvaltısıyla devam ederken, daha sonra rehberler eşliğinde bölgede önemli bir yere sahip olan çanak-çömlek atölyeleri gezildi. Nevşehir yöresine ait çanakların nasıl yapıldığı ve hangi aşamalardan geçtiği hakkında bilgi alan Hamiyet anneleri ve çocukları burada ki hatıra ürünlerden de alarak evlerine getirdiler. Gezinin devamında Zelve ve Göreme’nin tarihi dokusunu da ziyaret eden gezi heyeti Uçhisar Kalesi’ni de ziyaret etmeyi unutmadı.

    Nevşehir’in bütün ilçeleri ve turistik mekanlarının ziyaret edildiği gezi kapsamında ilçeye has yemeklerde tadılarak keyifli anların yaşandığı geziyle ilgili bilgi aktaran Çandır Kaymakamı Seda Başoğlu Hamiyet Projesi kapsamında iki komşu ilçede bulunan Hamiyet anneleri ve çocuklarına farklı bir gün yaşatmak için Yozgat’a yakın günübirlik bir tarihi ve turistik şehre gezi düzenlemeyi düşündüklerini ve en uygun il olarak ta Nevşehir’i belirlediklerini söyleyerek “Çandır ve Çayıralan ilçelerimizdeki hamiyet anneleri ve çocuklarıyla Nevşehir ilimize bir gezi düzenledik, onlar içinde farklı, heyecanlı ve ayrı bir gün ve gezi oldu. Ben bizleri kırmayarak davetimize icabet eden kıymetli Hamiyet annelerimiz ve çocuklarına, gezinin düzenlenmesinde bizlere gönüllü olarak destek olan Çayıralan Bizim Tur’a, Gülşehir Mantarkaya Tesislerinde bizleri ağırlayan Sayın Ahmet Kadir KERMAN ve Çalışanlarına, Uçhisar Belediyesine, gezi boyunca bize rehberlik eden Sayın Recep YÜCEL’ e sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim