Çandır İlçesi’nde yer alan birçok okul yeni eğitim öğretim yılına kısa bir süre kalmasına rağmen eksikliklerin giderilip bakım ve onarım yapılmasını bekliyor.

İl Genel Meclisi Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından Çandır İlçesi’nde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okullarının genel durumları hakkında hazırlanan rapora göre ilçede pek çok okulun fiziki şartlarının yetersizliğine vurgu yapıldı.
Raporda Çandır’da yapımına başlanılan Çandır Anaokulu inşaatının devam ettiği ancak inşaat çalışmalarının tamamlanamadığı için öğrencilerin Şehit Halim Altay İlkokulu’nda eğitim öğretime devam edeceği belirtildi. Çandır Cumhuriyet İlkokulu’nda ise okul sıralarının eskidiği ve kalorifer kazanının değişmesi gerektiği bunun yanı sıra okulun yer altı suları ve yağmur sularından dolayı zemin kısmında ciddi zararlar oluştuğu ve bunlarında giderilmesi gerektiği bildirildi.

Şehit Nevzat Demircan İlkokulu’nda ise sıraların değişmesi gerektiği ve okul tuvaletiyle kalorifer tesisatının ve ayrıca okul dış cephesinin acil onarıma ihtiyaç duyulduğu da raporda sunuldu. İlçede Şehit Serkan Ciddioğlu İmam Hatip Lisesi’nin de müstakil binasının bulunmadığı ve okulun eğitim öğretim verdiği binanın ise eğitim öğretime elverişsiz olduğu ifade edildi.
Raporun okunmasının ardından söz alan Çandır İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Duran ise Çandır İlçesi’nin eğitim manasında ciddi sorunlar yaşadığını ve halen ilçede birçok okulun kara beton zeminle eğitim öğretime devam ettiğinin altını çizerek ilçede bu konuda kapsamlı çalışma yapılmasını talep etti.

Editör: TE Bilişim