Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Selim Türker, Çandır ilçesinde yatırım yapmak üzere hazırlanan 13 projenin onaylandığını belirterek, ''Yaklaşık 20 milyon lira yatırım tutarı bulunan bu projelere 12 milyon lira civarında bir destek kararı alınmıştır. Bugüne kadar faydalanıcılarımıza yaklaşık olarak 5 milyon liralık ödeme yapılmıştır'' dedi.
Devam eden yatırımları yerinde inceleyip, bilgiler alan TKDK İl Koordinatörü Selim Türker, Kayseri iline yakın olan Çandır ilçesinin geri kalmışlık zincirinin kırılıp, istihdam artırıldığında göç olayının da büyük oranda duracağını, nüfus artışının olabileceğini söyledi.
İlçede 212 başlık modern besi tesisi kuran yatırımcılardan Halim İlbay, verilen desteklerle AB standartlarına uygun tarıma dayalı tesislerin ve işletmelerin kurulmaya çalışıldığını belirtti.

İlçede TKDK destekli ilk işletmeyi kendilerinin kurduğunu hatırlatan İlbay, bunun aynı zamanda diğer yatırımcılara örnek teşkil ettiğini, TKDK destekli tarıma dayalı yatırımların biran önce işletmeye açılması noktasında çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Kayseri'den bir yatırımcının ilçeye gelerek süt tesisi kurduğunu anlatan İlbay, ''Şu anda Kayseri'den iki yatırımcı daha geldi, 6 milyon liralık bir yatırım yapmak üzere çalışma başlattılar. Bu işletmeler hizmete girdiğinde daha fazla yatırımcının buraya geleceğine inanıyoruz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim