Yozgat Merkez Çapanoğlu Büyük Camide kılınan Cuma namazı öncesi vaaz veren Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Büyük zaferin 100. yıldönümü vesilesiyle Çanakkale şehitleri için hatim okunacağını belirterek, tüm Yozgat halkının hatime katılmasını istedi.
Poçanoğlu namaz sonrası açıklamasında Çanakkale Savaşının 100. Yıldönümü nedeni ile ülke genelinde başlatılan 250 bin şehide 250 bin hatim okutulacağını kaydetti.
Poçanoğlu, Yozgat’ın Çanakkale’de en çok şehit veren ilerden bir tanesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu sebeple 250 bin şehit, 250 bin hatim kampanyasına çok büyük bir iştirak var. Yozgat’ın tamamında, kuran kurslarımızda, camilerimizde, evlerimizde hatimler okunmakta. Her ne kadar bize verilen rakam 5 bin hatim olsa da, Yozgat’ta 10 bine yakın hatim okunacağı kanaatindeyim. Camilerimizde hatim okumalarımız devam ediyor. Cuma günleri hutbemizden, vaazlarımızda cemaatimize duyurularımızı yapıyoruz. Bu gün bir vatandaşımız 20 hatim okuduğunu belirtti ve biz bunların kayıtlarını tutuyoruz. İnşallah şubat ayı sonuna kadar hatmi şerif sayımızı 10 bine ulaştıracağız” diye konuştu. 
Cuma namazı sonrası hatim okunmaya başlandı.
Editör: TE Bilişim