Yozgat’ta Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftar yemeğinin ardından ‘Dünya Çevre Günü’ etkinliği düzenlendi. Geniş katılımın olduğu etkinlikte hem çevre duyarlılığı mesajı verildi hem de çocuklara çeşitli sürpriz hediye ve gösteriler sunuldu.

Yozgat’ın göz bebeği çamlığın daha çok insanın istifadesine sunulması için yürütülen çalışmalar şekillenmeye başladı. "Tabiat Eğitim Merkezi" ve "Kafeterya" binasının ardından daha önce gazino olarak kullanılan alan "Çamlık Restoran" olarak düzenlendi. Çalışmaların Ramazan Bayramına kadar tamamlanması planlanıyor.

Türkiye’nin ilk milli parkı, doğal yapısı ve barındırdığı bitki türleri ile eşi benzeri bulunmayan doğa harikası olana Milli Park Çamlık’ta, Orman ve Suişleri Yozgat İl Müdürlüğünün çalışmalarına, Ocak ayından itibaren sorumluluk alan Yozgat Belediyesi de önemli  çalışmalara imza atıyor. Temizlikten güvenliğe pek çok hizmetin verildiği Çamlık’ta yemek yemek isteyenler için Kır Restoran oluşturuldu.

ÇAMLIK RESTORAN 

BAYRAMA HAZIR

Daha önce gazino olarak kullanılan ve bir süredir atıl vaziyette bulunan binada kısa bir süre önce başlatılan tadilat çalışmalarında sona gelindi. Yozgatlılara doğal ortamda sevdikleri ile birlikte yemek yiyecekleri bir alan oluşturmak istediklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, çalışmaları Ramazan Bayramına yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Akgün, gazetemize yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi: "Yozgat’ta bir tane nefes alacak noktamız var orası da Milli Çamlık Parkımız. 2016 yılının Ocak ayında ihalesi yapılacak Milli Parklar tarafından belediyemize verildi. Ona istinaden çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Kır Restoranımızın bir an önce çalışmalarına başladık, ihalesi yapıldı. Şuan ihale aşamasında çalışmamız devam ediyor. Güzel bir atmosfer oldu. Yozgat’a layık güzel bir ortam oluşturuldu orada. İnşallah bayrama çalışmaları tamamlayacağız."

KAZIM BAŞKAN 

ATV KULLANDI

Çamlıkta yürütülen çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan da yeni alınan ATV’lerle çamlık turu attı.

Çamlığı Yozgatlı’nın istifadesine sunacak her türlü alt yapı çalışmasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Arslan, temizlikten güvenliğe, kır lokantasından daha farklı alanlara kadar yeni hizmet noktaları oluşturacaklarını bildirdi.

ÇAMLIK DAHA GÜVENLİ

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, Çamlıktaki güvenlik problemini istihdam ettikleri 4 güvenlik görevlisi ile çözdüklerini söyledi.

Başta temizlik olmak üzere güvenlik hizmetlerinin huzurlu bir çamlık için gerekli olduğunun altını çizen Akgün, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte 4 tane güvenlik hizmeti alımı yaptık. Çamlıkta güvenli bir ortam oluşturuldu. Çamlıktaki kötü algılar ve kötü davranışlara son verildi. Şuan dedeler torunları ile anneler çocukları ile eşler birlikte gidip orada rahatça nezih bir ortamda gezinti alanları oluşturuldu. Vakit geçirebilecekleri huzurlu bir ortam oluşturuldu. Bununla beraber çamlığın faaliyetlerini, organizasyonlarını geliştirme adına ATV turları başlattık. İhalesini yaptık. Denemek için iki tane getirttik, onları da güvenliklere tahsis ettik. Güvenlik personelleri sürekli gezinti yapıyorlar. ATV’lerin gezinti alanlarını güzergahlarını belirledik. Kendim gezdim inanılmaz derecede zevk aldım, keyif aldım inşallah en yakın zamanda da ATV’lerimiz geldikten sonra Yozgatlı hemşerilerimizin istifadesine sunacağız. Şuan için 10 tane ile başlayacağız ama ilerleyen dönemde sayı çoğaltılacak. Cüzi bir miktara gezinti yapılacak, kısa tur, uzun tur şeklinde de güzergah belirledik. Oralarda gezinti alanı oluşturulacak.

Çamlığı sadece eskiden gazinonun olduğu bölümde Fatih Milli Parkından ibaret zannediyorduk ama çamlık sadece oradan ibaret değilmiş.  ATV ile gezinti esnasında inanılmaz güzel fotoğraf kareleri oluşturacak noktalar var. Oralarda değişik faaliyet alanları da var. Belirli bir güzergah bölgelerde çay molası verilecek yerlerimiz oluşturulacak. Bunu Orman İşletme Müdürlüğümüzle istişare edilerek yapılacak. Orada vakit geçirilebilecek, dinlenilebilecek, hafta sonunu tamamen orada geçirilebilecek bir alan olacak. Çamlığın temizliği için İŞ-KUR aracılığı ile almış olduğumuz yaklaşık 20 personelimizin tamamını görevlendirdik. Tek görevleri çamlığın temizliği olacak. İŞ-KUR olmasa da bununla ilgili hizmet alımı yapacağız. Buradan ricam orada piknik yapan, dinlenen, gezen vatandaşlarımızın daha hassas, daha temiz bir şekilde bırakmalarını tavsiye ediyor, rica ediyorum. Çünkü orada çalışan personellerimiz bu durumdan çok muzdaripler. Hafta sonundan başlayıp Salı gününe kadar orada temizlikle uğraşıyoruz. Çok ciddi vaktimizi, zamanımızı alıyor. Orada alternatif temizlik kovalarımız, her türlü imkanlarımız var. Onları kullanmalarını öneriyorum, tavsiye ediyorum. Bir tane çamlığımız, tek bir nefes oksijen kaynağımız var. Çamlık hepimizin. İnşallah herkesin de bu tek olan çamlığımıza sahip çıkmasını istiyorum. "

Editör: TE Bilişim