Vali Abdulkadir Yazıcı, Türkiye’nin ilk milli parkı olma özelliğini taşıyan ve  Yozgat’ın doğal güzellikleri arasında yer alan Çamlık Milli Parkı, yol yapım çalışmalarını inceledi.

Vali Yazıcı, inceleme esnasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez'den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Yazıcı, yaptığı açıklamada Çamlık Milli Parkı’nın Yozgat'ın gözbebeği güzelliklerinde birisi olduğunu  belirterek, “Çamlığımız Türkiye’nin de ilk milli parkıdır. Burada yaklaşık 450 yaşında ağaçlar mevcut, yani atalarımızın bıraktığı en değerli miraslarımızdan bir tanesi. Bizlerde bu mirası zarar vermeden koruyarak gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Bu nedenle burada yaptığımız çalışmalarda milli parkımızın doğallığını bozmamaya büyük önem gösterdik ve yolu yaparken doğal taş olan  granit küp taş kullandık. Eminim ki çalışmalar tamamlandığında Çamlığımıza yakışan bir yol alacak" dedi.

Çamlık Milli Parkını vatandaşlarımızın tarafından  yoğun olarak kullandığını söyleyen Vali Yazıcı,"Burada yol çalışmalarımızın yanı sıra çevre düzenlemesi çalışmaları da yapılıyor.Çalışmalar  için 3 milyon 200 bin TL ödenek ayırdık. Bu kapsamda 4.3 km doğal granit küptaş yol yapımı, otoparklar, piknik alanları, taş duvar, drenaj hatları ve günübirlik kullanım alanlarının yeşil alan sulama işleri yapılacak” dedi.

Çamlık Milli Parkı'nda devam eden çalışmaları inceleyen Vali Yazıcı'ya işçiler demledikleri çaydan ikram ettiler. Bir süre işçilerle sohbet eden Vali Yazıcı da kolaylıklar diledi.

Vali Yazıcı, burada  ilimiz göz bebeği olan Çamlık Milli Parkı için   Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez'den olası bir yangın halinde yapılması gereken ve yangın çıkmadan önce alınması gereken tedbirler ile ilgili çalışmalar yapmalarını istedi.

Editör: TE Bilişim