Sorgun İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, İslam'ın kutsal saydığı değerlerin başında cami ve mescitlerin geldiğini belirterek, camilerin aynı zamanda insanların sosyalleşmelerine de katkıda bulunan müesseseler olduğunu söyledi.
     Ekinci, ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası'' nedeniyle yaptığı açıklamada, ''İslamın kutsal saydığı değerlerin başında cami ve mescitler gelmektedir. Bizler için bu haftanın ayrı bir özelliği ve ayrı bir yeri var. Din görevlilerimiz bu hafta içerisinde, camilerimizin ihtiyaçlarını gözden geçirir. Temizlik, bakım, tamirat ve diğer yapılması gerekenler yerine getirilir. İnşaatı devam etmekte olan camilerimiz, minarelerimiz ve bunun gibi yarım kalan inşaatlarımız hayırsever vatandaşlar ile birlikte el uzatılır'' dedi.
     Camilerin, insanları manevi huzura kavuşturan merkezler olduğunu hatırlatan Müftü Ekinci, açıklamada şunlara yer verdi:
     ''İnsanın zaman zaman kendini dinlemesi, kendisi ve evrenin başlangıcı, sonu hakkında düşüncelere dalması, yüce yaratıcıyla mahrem bir temasa geçmesi tabi bir ihtiyaçtır. Camilerde ibadet eden insanlar, orada derin bir huzur ve sükuna kavuşurlar. Camiler, aynı zamanda insanların sosyalleşmelerine de katkıda bulunan müesseselerdir. Bu mekanlarda insanlar farklılıklar ile karşılaşır; başkalarıyla temasa geçerler. Herhangi bir ayırıma tabi olmaksızın zengin-fakir, amir-memur bir araya gelip diz dize, gönül gönüle ibadet ederek, gerçek manada eşitlik duygusunun tadına varırlar.'
Editör: TE Bilişim