Müftü Süleyman Eroğlu, her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile halkın camilerle daha sık iletişim kurduklarını belirtti.

Müftü Vekili Eroğlu, son yıllarda bu hafta vesilesi ile belirlenen tema ekseninde camilerin vatandaşların hayatındaki rolünün daha etkin olması adına faaliyetler yaptıklarını söyledi. Eroğlu yaptığı açıklamada “Camiler ayrım yapmaksızın tüm vatandaşları bir araya getiren yerlerdir. Din görevlilerimiz herkese destek olmakta. Bu yılın ana teması ise cami ve kitaptır” dedi.
Bir dizi faaliyetler ile icra edilecek haftada vatandaşlara yine her yıl olduğu gibi bu yıl da mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim ve temel dini bilgiler kitabı dağıtacaklarını kaydeden Eroğlu;  
“Ayrıca hafta içinde kan bağışı kampanyası düzenledik onu gerçekleştireceğiz. Şehit aileleri, huzurevi ve sevgi evleri ziyaret edilecek. Camiyi şehrin kalbine yerleştirmenin yolunun aramak önemli. Mescitleri hayatın merkezine almak önemli. Haftanın ana teması ekseninde  camileri yeniden kitapla dolduracağız. Kerim kitabımızı okumalıyız. Tarihimizin en zorlu sürecinin temelinde bilgisizlik mevcut. Bizlere düşen insan ve kainat medeniyeti merkezli okumalar yapmaktır. Kitap vasıtası ile var oluşumuzun gaye ve hikmetini almaktır. Kitabın oku emrine uyumaktır. Rabbimiz üzerimizden ilmin ışığını eksik etmesin” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim