Genel Müdür Dr. Osman Coşkun, 2014 yılı kutlamaları ‘Cami ve Gençlik’ teması ile gerçekleşen ‘Camiler ve Din Görevlileri’ haftası nedeni ile yayınladığı mesajında, camilerin toplum hayatındaki yeri ve gençliğin camilerde bir araya gelmesinin önemine işaret etti. Coşkun, ayrıca din görevlilerin üstlendiği sorumluluğa da değinerek, haftalarını kutladı.
Haftanın tüm din görevlileri için hayırlı ve başarılı hizmetlere vesile olması temennisinde bulunan Coşkun,  camilerin İslam medeniyeti tarihindeki yeri ve öneminin büyük olduğunu vurguladı.

CAMİLER TOPLUMUN BULUŞMA NOKTASI


Camilerin sadece ibadetlerin yerine getirildiği mekanlar olmadığını, aynı zamanda sosyal bütünleşmenin ve dini aydınlatmanın gerçekleştirildiği, sosyal konuların ele alındığı mekanlar olduğunu kaydeden Coşkun, şunları söyledi:
“Mensubu olduğumuz İslam medeniyeti aslında cami eksenli bir medeniyettir. Çünkü, Müslümanlar bir cami inşa ettiklerinde onun etrafında eğitim kurumlarını, sağlık hizmetlerini görecek tesisleri, hatta yetimleri ve yoksulları görüp gözeterek kurumları da inşa etmişlerdir. Camilerimizin ve din görevlilerimizin yüklendiği önemli fonksiyonların en üst derecede hayata geçirilebilmesi için bu hafta bir fırsata dönüştürülmelidir.”

GENÇLİK CAMİLERDE BULUŞMALI

Haftanın ‘Geç kalma genç gel sloganı’ kapsamında yürütülen etkinliklerle kutlandığını anımsatan Dr. Osman Coşkun;
“Bir nesil düşünün varlığından, benliğinden, kimliğinden yoksun. Bu değerler üzerinde yetişmeyen bir gençlik, kolanları olmayan, temeli gelişi güzel atılmış yapılardan farksız olur. Bu gün dünyanın yaşadığı savaşların, ülkemizde ortaya çıkan gençlik sorunlarının temelinde de bu değerlerden soyutlanma ve uzaklaşma gibi nedenler yatmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın ülke genelinde kutladığı etkinliğin ana temasının cami ve gençlik olarak belirlenmesi son derece doğru bir karardır. Bu vesile ile gençliği camilerde manevi zenginlik içerisinde yetişen bir gençlik temenni ediyor, tüm din görevlilerimizin ve Yozgatlı hemşerilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum” diye konuştu.

CAMİ DOSTU YENİ ÇELTEK


Coşkun, Yeni Çeltek  Kömür İşletmeleri olarak her zaman Cami ve Kur’an Kurslarına destek olduklarını hatırlatarak; “Bu güne kadar camilerimizin ve Kur’an kurslarının kışlık kömür ihtiyacını her zaman karşılamaya çalıştık. Şunu çok iyi biliyoruz, o kutsal mekanlarda insanların huzurlu bir şekilde ibadetine vesile olmak, okunan her Allah kelamının artarak yükselmesine vesile olmak kurum olarak maddi ve manevi zenginliğimize de vesile oluyor” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim