TÜRMOB Disiplin Kurulu Üyesi, Yeminli Mali Müşavirler Selahattin Şenliler, Vergi Haftası’na muhasebeciler ve mali müşavirlerin sorunlarının damgasını vurduğunu ileri sürdü. Şenliler, böyle önemli bir haftada camia mensuplarının unutulmamasını istedi.

            Şenliler, muhasebe mesleğinin mevcut sıkıntıların içerisinde her gün yeni bir yük yüklenen, ekonomik ve mali sistem ile çalışma hayatının her aşamasında yaşanan gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan yükümlülüğü doğal adres olarak görünen Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin her geçen gün yeni bir ambargo ile karşılaştığını söyledi.

            Yaptığı yazılı açıklama ile meslektaşlarının Vergi Haftası’nı kutlarken yaşadıkları sıkıntılara ve sorunlara da değinen Şenliler; “Bir taraftan tahsilât meselesi, diğer yandan haksız rekabet ve en önemlisi de her yeni mevzuatın getirdiği iş yükünün doğal adresi olarak görünen Muhasebeciler-Mali Müşavirler olarak, daha bilinçli ve teşkilatlı olmamızın zaruretini her zaman daha fazla hissediyoruz” dedi.

            Meslektaşlarına da seslenen Şenliler şöyle konuştu: “Meslek mensuplarının hak ve menfaatlerini korumak, mesleki saygınlığın yitirilmemesini bilakis kazanılmış saygınlığın geliştirilmesini sağlamak yine biz meslek mensuplarına düşmektedir. Meslek camiasının önünde duran en büyük ihtiyaç "hizmet içi eğitim" diyebileceğimiz, mesleki bilgi ve donanımını geliştirmek amacıyla yapılacak eğitim çalışmalarıdır diye düşünüyoruz.

            Kamu Maliyesinin vergi politikalarında en büyük yardımcısı durumunda bulunan Muhasebeciler-Mali Müşavirler, yaptıkları hizmetin bir "Kamu Hizmeti" olduğunun şuuru ve idraki içinde çalışma yaparken bizden bu hizmeti eksiksiz bekleyen kamu otoritesinin de Meslek Mensuplarına bakışının artık değişmesi zamanı gelmiştir. Özellikle tahsilât meselesinin yasal bir statüye kavuşturulması Serbest Meslek Makbuzlarında KDV stopajının getirilmesi, sözleşmelerden damga verginin kaldırılması, haksız rekabetin önlenmesi, düşük ücretle iş kabulünün önüne geçilmesi gibi temel meseleler önümüzde durmakta ve çözüm beklemektedir.

            Bu meseleleri yaşayan Meslek Camiamızın ve Meslektaşlarımızın Vergi haftası kutlamalarında unutulmamasını diliyoruz.

            Vergi rekortmenleri ziyaret edilirken, ülke ekonomisine katkılarından dolayı onlara plaket, şilt verilirken, onların ödedikleri vergileri hesaplayan Mali Müşavirlerin ve Muhasebecilerin de unutulmaması dileğimizdir.”

            Şenliler’in Vergi Haftası’yla ilgili son mesajı şöyle oldu: “Bu duygular içinde vergi haftasını kutluyorum. Yozgat'ta yıllarca muhasebecilik yapan muhasebecinin sıkıntısını, derdini bilen meslektaşınız olarak son genel kurulda görev aldığım Türmob Disiplin Kurulu üyesi sıfatıyla mesleki sorunlarda elimizden gelecek katkıyı sunmaya hazır olduğumu ifade ediyor, selam, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim