Belediye Başkanı Yusuf Başer, Pınar Anadolu bünyesindeki Et Entegre Tesislerinin, Et Balık Kurumu'na devri ile hiçbir çalışanın mağdur olmayacağını, iş akitlerinin aynen yeni kurumda da devam edeceğini açıkladı.
    17 yıl önce yapımı gerçekleşen Et ve Entegre Tesislerinin o günkü şartlarda 35 milyon dolara mal edildiğini ve bu borç karşılığında belediyenin hazineye borçlandığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu gün 86 trilyon liraya ulaşan borcun bir kısmının silinmesi karşılığında tesisin Et Balık Kurumu'na devredildiğini söyledi.
    O günkü şartlarda borcun yapılandırıldığını belirten Başer, Yozgat'ın tarım ve hayvancılıkta önceki yıllarda kazandığı ivmeyi tekrar yakalaması, tarım ve çiftçiliğe katkı sağlaması ile belediye meclisinin önemli bir kararın altına imza tattığını kaydetti.
    “Belediye Meclisimizin oy birliği ile aldığı kararla buranın et balık kurumuna devredilmesiyle ilgili karar meclisimizce alınmıştır” diyen Başer; “Bu karar doğrultusunda girişimlere başladık tarım bakanlığına vergi borcumuzu mahsuben vermeyi teklif ettik sağ olsun Cemil Çiçek'e, Başbakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kurumun şehrimizin tarım ve hayvancılığına çok büyük katkısı olacak. Kilo başına et kesim hanesiyle 1.5 tl yani 300 kiloluk bir tosun kestiren hayvancı kardeşimiz 450 tl yaklaşık teşvik alacak et balık kurumundan” dedi.
    Pınar A.Ş.'nin 31 Ocak tarihinde tesisin hem et hem de süt kısmından tamamen çekilmiş olacağını hatırlatan Başer, çalışanları da yakından ilgilendiren şu bilgileri verdi: “Pınar 31 Ocak tarihinde hem et hem de süt kısmından tamamen çekilmiş olacak. Şuan oradaki işçilerimizin, maaş, kıdem tazminatları ve diğer tüm işler için Pınar taahhütte bulunduğu işleri gerçekleştiriyor. Bu işlemler bittikten sonra et balık kurumuna devredeceğiz ve burada çalışan hiç bir işçi kardeşimizi mağdur etmeyeceğiz. Yeniden bu kardeşlerimizi işçi olarak et balık kurumunda çalışmaya devam edecekler. Maalesef 86 trilyona mal edilen bu fabrikanın maliye bakanlığı ekspertizlerince çıkarılan bugün ki değeri 17 trilyon olarak hesaplanmıştır.”
       
Editör: TE Bilişim