Toplu İş görüşmeleri Hizmet İş Sendikası ile Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel arasında gerçekleşti. Görüşmelerin tamamlanıp, mutabakata varılmasının ardından, düzenlenen törenle sözleşmeye taraflar imza attı. İmza töreninde, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Sarıkaya Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yıldız, İşyeri Sendika Temsilcisi Alaattin Demir ile bazı sendika üyesi işçiler de hazır bulundu. 

Sendika Başkanı Ferman Zararsız, iki yıl süreli toplu iş sözleşmesi ile ücret zammı sosyal haklar hariç, kıdem zammının geriye dönük her yıl için 40 kuruş taban yevmiye üzerine konulacağını belirtti. Zararsız, çalışanların maaşlarına birinci yıl ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 aylık dönemde ise yüzde 6 olmak üzere toplamda yıllık artışın yüzde 12 olarak yansıyacağını ifade etti. Zararsız, ikinci yıl da yine aynı şekilde yüzde 6+6 olmak üzere yüzde 12 oranında zammın öngörüldüğünün altını çizdi. Zararsız, ‘’Sosyal yardımlar her ay maaşla birlikte çalışan işçilerin tamamına ödenmek üzere net 280 lira sorumluluk zammı, her yıl Ramazan Bayramından önce net 400 lira, Kurban Bayramından önce net 750 lira bayram harçlığı ödenecek. Öğrenim yardımı net 600 lira olarak verilecek. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile Sarıkaya Belediye Başkanlığında çalışan üyelerimizin eline geçecek en düşük maaş tutarı 4 bin 300 lira olmuştur’’ dedi.

Başkan Zararsız, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasında emeği geçen, başta alın teri ve emeğin karşılığını zamanında ödeyen Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel ile birlikte Sarıkaya Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yıldız ile İşyeri Sendika Temsilcisi Alaattin Demir’e teşekkür etti.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel de, işçilerin belediyenin temel direği olduğuna vurgu yaparak, ‘’Onlar elinden geleni yaparlarsa, bizler onlar için elimizden gelenin daha fazlasını yaparız. Bende bir işçi çocuğu olarak, çalışanın alın teri ve emeğinin kıymetini iyi bilirim. Daima çalışanın yandayım. Çalışanlarımız belediyenin gerçek sahipleri, belediyemizin imkanları doğrultusunda, elimizden gelenin en iyisini yaptık ve yaparız’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim