Çadırardıç'ta kadastro çalışmalarının tamamlanmasının ardından belde meydanında düzenlenen törenle  vatandaşlar mülklerinin tapularına kavuştular. Çadırardıç Belediye Başkanı Yusuf Mertoğlu, uzun süren çalışmalar neticesinde tapularına kavuşan belde sakinlerine hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Çadırardıç Belediye Başkanı Yusuf Mertoğlu tarafından 2 bin 873 parsel tapu hak sahiplerine dağıtıldı. Belediye binasında yapılan tapu teslimine çok sayıda Çadırardıçlı katıldı. Belde halkı 12 yıl önce de nüfus cüzdanlarına kavuşmuştu.
Belediye Başkanı Mertoğlu tapu dağıtımı töreninde yaptığı konuşmada; “Uzun süreli, başarılı çalışmalarımız sonucunda kadastro çalışmalarımız tamamlandı ve vatandaşlarımızın tapularını dağıtmaya sıra geldi. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Belediye başkanlığına seçildiği günden bu tarafa yaptığı ve yapacağı hizmetlerden de bahseden Mertoğlu; “Konuşmalarımda geçmiştekileri suçlamıyorum amacım nereden başladığımı nereye geldiğimizi anlatmak. İnsanların nüfus cüzdanları ile belgelendiği gibi mülkiyetlerinde belgelendirilmesi anayasamıza göre kutsal bir haktır. Bunlarda tapu kadastronun verdiği tapularla belgeleniyor. Tapu olmadan kadastro çalışması olmadan hiçbir işlem yapma imkanımız yok o yüzden ilk olarak tapudan başladık.
Tapularımız da Çadırardıçlıların, bilirkişilerin gösterdiği anlayışa yaptıkları yardımlardan ötürü çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir çalışma ile kadastro çalışmaları tamamlandı. Tapu verilebileceklerin tapuları veriliyor, ormanda kalan arazilerde orman kadastro çalışmaları tamamlandı oda inşallah önümüzdeki günlerde askıya çıkartılacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim