Avrupa ülkelerinde her yıl 31 Ekim tarihinde kutlanılan Cadılar Bayramı'nın simgesi olarak bilinen Bal Kabağı'na yönelik talebin bir bölümü Yozgat'tan karşılanacak.
Yozgat'ın Dayılı Köyü'nde 550 dönümlük alan üzerinde kurduğu tarımsal üretim çiftliğinde farklı tarımsal ürünlerin üretimini gerçekleştiren genç müteşebbis Yusuf Bacanlı, ihracata yönelik talep doğrultusunda bu yıl tarlasının bir bölümüne bal kabağı ekimi yaptı. Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, genç müteşebbis Yusuf Bacanlı'nın Cadılar Bayramına yönelik ekimini yaptığı ve önümüzdeki günlerde hasadı yapılacak olan Bal Kabağı tarlasını gezip, bilgi aldı.

  Yusuf Bacanlı, her yıl 31 Ekim tarihinde Avrupa'nın farklı ülkelerinde kutlanılan Cadılar Bayramı'nın simgesi haline gelen Bal Kabağı talebinin fazla olduğunu hatırlattı. Bacanlı, ''Cadılar Bayramında Bal Kabağından çok farklı yemekler ve tatlılar yapılır, kabuk kısmı ise süs ve dekor olarak kullanılıyor. O nedenle de talep fazla oluyor'' dedi.

Gelen talep doğrultusunda 50 dekarlık bir alana Bal Kabağı ekimi yaptığını kaydeden Bacanlı, önümüzdeki günlerde hasadını yaptıktan sonra Mersin limanına göndereceği ürünün oradan da talepte bulunan Avrupa ülkelerine ihraç edileceğini söyledi. Bacanlı, ''50 dekar alana ekimini yaptığım Bal Kabağı üretiminin 100 ton civarında bekliyorduk ama bu yıl diğer ürünler açısından verim düşüklüğüne neden olan hava koşulları al Kabağına olumlu etki yaptı. Yaklaşık 200 ton civarında bir ürün alabileceğimizi düşünüyoruz. Bunun tamamını ihraç edeceğiz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim