Belediye Başkanı Yusuf Başer, cadde ve sokak isimlerinin güncellenip, numaralandırılmasına yönelik çalışma başlattıklarını söyledi. Başer, muhtarla birlikte düzenlediği basın toplantısında Yozgat’taki mahalle sayısının 21’den 23’e çıktığını da hatırlattı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer Başer, Yozgat Muhtarlar Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, “Adres Bilgi Sistemi”yle ilgili olarak başlatılan numarataj çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

            Türkiye'de son yıllarda adreslerin tespiti ve gerçek nüfusun belirlenmesine yönelik yoğun çalışmalar yapıldığını ifade eden Başer, ''Sokağa çıkma yasağıyla yapılan nüfus sayımları tarihe karıştığı gibi, her seçimden sonra başlatılan ve aylarca süren mükerrer seçmen yazımı, oy kullanma iddiaları da tarih olmuştur'' dedi.

            Başer, Türkiye istatistik Kurumunun koordinatörlüğünde Adrese Dayalı Kayıt sistemi programı çerçevesinde çalışmalar yapıldığını, ancak yapılan çalışmalar sonucunda vatandaşların büyük oranda adres kayıt sıkıntılarının çözümlendiğini, mahalle, bulvar, cadde ve sokak ile konutlara verilen numaralarda zaman zaman aksaklıkların yaşandığının gözlendiğine dikkat çekti.

            Yozgat'ın çok daha sağlıklı ve düzenli bir adres kayıt sistemine geçmesi, vatandaşlara daha kolay, pratik, estetik ve teknolojik hizmet sunabilmek amacıyla belediye olarak imar alanı içerisinde yeni bir numarataj ve kısa bir anket çalışması başlattıklarını anlatan Başer, şunları kaydetti:

            “Belediyemiz sınırları içerisinde 23 mahalle ve imar alanı içerisinde yapılacak olan bu çalışmalar mümkün olduğu kadar mevcut cadde ve sokak isimleriyle konut numaralarına bağlı kalınması dikkate alınacaktır.

            Ancak Ulusal Veri Tabanı olarak adlandırılan ve tüm konutların resimleri de alınarak bilgisayar kaydına alınan sistemin yerli yerine oturması ve bundan sonra bir daha gündem teşkil etmemesi amacıyla yer yer cadde, sokak ve konut numaralarında değişiklik yapılacaktır. Bundan dolayı hemşerilerimizden bu konuda anlayış bekliyoruz. Bu nedenle belediyemizce ihale edilerek mahalle, cadde ve sokaklarımızda başlatılan bu çalışmalara ve görevlilere hemşerilerimizin destek ve yardımcı olmaların bekliyorum.''

Editör: TE Bilişim