Yozgat’ta ismini vermek istemeyen hayırsever iş adamının desteğiyle yenilenen caminin halıları Büyük Cami’nin büyüklüğüne uyum sağladı. Halıları değiştirmesi ve genel temizlik çalışması nedeniyle bir süredir ibadete kapalı olan Büyük Cami bu  gün sabah namazıyla birlikte yeniden ibadete açıldı.

Yozgat’ın tarihi ve en büyük ibadet mekanlarından bir tanesi olan Çapanoğlu Büyük Cami’nin halılarının değiştirilmesine hayırsever işadamından önemli bir destek geldi. Yaklaşık maliyeti 100 bin lirayı geçen yeni halılar din görevlilerinin özverili çalışmalarıyla camiye serildi ve cami ibadete hazır hale getirildi.

Büyük Cami’ye yeni halıların döşenmesiyle birlikte cami bu sabah kılınan sabah namazı ile tekrar ibadete açıldı. Müftü Ahmet Poçanoğlu’nun da katıldığı sabah namazında yapılan tesbihat ve dualar ile Yozgat’ın gözbebeği ve Yozgatlıların önemli dini  mekanı olan Büyük Cami ibadete açıldı. Müftü Ahmet Poçanoğlu, Büyük Cami’ye serilen halıların birinci sınıf ve en iyisi olduğunu dile getirerek, “Sultanahmet Camii’nde veya Hacı Bayram Camii’ndeki halılarımız nasılsa Büyük Cami’deki halılarımızda öyle oldu. Bu tarihi camimize yakıştı. Camimize böylesine hayırlı bir destek veren söz konusu işadamlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim