Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen kutlama törenine Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu, vali yardımcıları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenkler sunularak İstiklal Marşı okundu ve şanlı Türk bayrağı göndere çekildi.Daha sonra ise valilik makamında Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, tebrikleri kabul etti.
Cumhuriyet Alanı’nda devam eden tören kapsamında Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı halkın ve tören birliğinin bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Yarbay Kadir Serdaş Yoldaş, 30 Ağustos’un Türk Milleti için dönüm noktası olan ve tarihe Türk Milleti’nin parlak bir zaferi olarak altın harflerle kazınan bir gün olduğunu söyledi. 
Yarbay Yoldaş, 30 Ağustos’ta kahraman Mehmetçiğin güneş gibi parlayan süngüleri karşısında düşmanın Anadolu’dan kovulduğunu hatırlatarak tüm şehitlere bir kez daha rahmet dileyip, gazilerimize de şifa temennisinde bulundu.
Program okunan şiirlerin ardından mehter takımı ve POMEM bandosunun geçit törenleriyle son buldu.

Editör: TE Bilişim