İSTANBUL’A YOZGATLI MÜHRÜ

Son günlerde Yozgatlıların birlik ve beraberliğine vesile olan etkinliklerle gündeme gelen İstanbul’da bu kez organizasyona imza atan kuruluş ÜYODER oldu. ÜYODER’in Üsküdar Belediyesi Evlendirme Dairesi Sosyal Tesisleri’ndeki programına başta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere çok sayıda Yozgatlı katıldı. 
Programın açılış konuşmasını yapan ÜYODER Başkanı Kazım Emiroğlu Şimşek, Türkiye’nin 62 şehrinde teşkilatı bulunan ÜYODER’in yaklaşık 10 bin Yozgatlı öğrenciyi bir araya toplayan önemli bir çatı olduğunu söyledi. 
Üniversite öğrencilerinin birlik ve beraberliğini tesis etmenin yanı sıra staj ve burs imkanı sağlamak gibi önemli bir misyona da sahip olduklarının altını çizen Şimşek, katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür etti.



ŞİMŞEK’TE BİRLİK MESAJI

Şimşek; “Öncelikli olarak ÜYODER İstanbul Buluşmasına katılan başta Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ olmak üzere, Beykoz Kaymakamı Sayın Süleyman Erdoğan'a,Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen'e, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sayın Halit Hızır'a, İYF Genel Başkanı Sayın Ahmet Yılmaz ve yönetim kuruluna,YOSİAD Başkanı Sayın Durmuş Tanış ve yönetim kuruluna, İstanbul Milletvekili aday adaylarımıza, İBB Meclis üyelerimize ve çok değerli akademisyenlerimize iş adamlarımıza, bürokratlarımıza, siyasetçilerimize, STK temsilcilerimize, dernek başkanlarımıza, üniversiteli arkadaşlarımıza ve bütün katılımcılara bu büyük buluşmada bizleri yalnız bırakmadıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Amacımız birlik ve beraberliğin tesisine vesile olmak. Son programımızda bunu ziyadesiyle gördük. İnşallah bu birliktelikler artarak devam edecektir. Tüm gayretimiz bu yönde olacaktır” diye konuştu. 
Daha sonra sırasıyla konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve İYB Başkanı Ahmet Yılmaz, ÜYODER’e böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği etmelerinden dolayı teşekkür etti. 



KOCAELİ’NDE ANLAMLI BULUŞMA

ÜYODER’in ikinci programı Temsilciliğini Funda Koç’un yaptığı Kocaeli oldu. 
Kocaeli’nde de birlik ve beraberlik mesajı verildi. Antik Kapı Resteorant'da bir araya gelen Yozgatlı ÜYODER’li öğrenciler, bu vesile ile yakından tanışma ve kaynaşma imkanı buldu. ÜYODER Kocaeli Temsilcisi Funda Koç'un organizesi ile gerçekleşen gece, büyük ilgi gördü. Katılımcılara teşekkür eden ÜYODER Kocaeli Temsilcisi Funda Koç, "Bu gece bizim için önemlidir. Çok değerli konuklarımız var. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmek, biz Yozgatlı öğrencilerin asıl hedefi olmalıdır. Bizim amacımız, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için çalışmalıyız. Bu amaçla bir araya geldik. Programlar düzenliyoruz. bundan sonra da çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu. 


ANKARA’DA GÖNÜLLÜRE DOKUNAN PROGRAM 






ÜYODER’in üçüncü program adresi Ankara oldu. Cansu Ayrancı’nın temsilciliğini yaptığı ÜYODER’in ev sahipliğinde “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma” programı düzenlendi. 
Yozgatlı Dernekler Federasyonu Sosyal Tesisleri’ndeki programa çok sayıda ÜYODER üyesi ve davetli katıldı. 
Programda bir konuşma yapan ÜYODER Ankara Temsilcisi Cansu Ayrancı, bu günleri bizlere emanet eden, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gerçek sahibi şehitlerimizi anmak, Çanakkale ruhunu anlamak için program düzenlediklerini söyledi. 
Anlamlı programda kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür eden Ayrancı, bu günlerin birlik ve beraberliğe vesile olduğu gibi milli ve manevi hassasiyetlerin yaşatılması adına da önemli olduğuna işaret etti.
Şehitlerin ruhlarına duaların da hediye edildi program manevi atmosferi yüksek görüntüde gerçekleşti. 




Editör: TE Bilişim