Yozgat’ta faaliyete geçtiği günden bu yana marka ürünlerin üretimini gerçekleştiren Eren Çorap, bu yıl içerisinde 20 milyon çift çorap üretimi yaptı.
Eren Çorap sahibi Adem Cengiz, dünyanın bir çok bölgesine Yozgat’tan kayak çorabı ürettiklerini söyledi.
Cengiz, kayak çoraplarının kullandıkları farklı iplikler sayesinde sıcak tutma, ve antibakteriyel olma gibi bir takım özelliklere sahip olduğunu anlattı.
Yozgat’ta faaliyete geçtikleri günden itibaren kapasite artırımına önem verdiklerinin altını çizen Cengiz, yeni bir kapasite artırımı için çalışmalara başladıklarını bildirdi. Yozgat’ın çorap üretiminde bir marka haline gelmesi noktasında gayret gösterdiklerine dikkat çeken Cengiz, üretim kapasitelerini arttırdıklarını dile getirdi.
Cengiz, Avrupalıların tüketim tercihlerine göre üretim yaptıklarına vurgu yaparak, Fransa, İtalya, Hollanda, Danimarka, Almanya ve İsviçre'nin yanı sıra Amerika ve İngiltere pazarına girmeyi başardıklarını kaydetti.
Ürettikleri çorabın 'kaliteli' ve 'sağlıklı' olmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Adem Cengiz, bu sayede Avrupa'dan gelen taleplerin çoğaldığını her yıl üretim kapasitesini artırarak Avrupa'ya yıllık çorap ihracatını da artırdıklarına değindi.
Fabrika bünyesinde çorap hammaddesinde kullanılan lastik ve likra üretimini de yaptıklarını ifade eden Cengiz, "Daha önce çorap hammaddesini dışarıdan alarak üretim yapıyorduk. Fabrikamızda çorabın hammaddesi olan lastik ve likra üretimini kendimiz yapıyoruz. Bu sayede fabrikanın hem işlevini artırdık” dedi.
Dünyaca ünlü markaların üretimini yaptıklarına dikkat çeken Cengiz, "Eren Çorap, dünyaca ünlü markalar içinde bay, bayan, çocuk çorabının yanı sıra parmak çorap üretimi de yapıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte firmamız ihraç kalemleri arasına kayak çoraplarına da yer verdi. Dünyada son dönemde talebi artan antibakteriyel çorap üretimi de yaparak hızla değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz. Avrupalı artık klasik çoraptan daha çok kaliteli ve sağlıklı çorap tercih ediyor." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim