Belediye Başkanı Yusuf Başer, 2004 yılında 10 milyon lira olan belediye bütçesinin 2010 yılına gelindiğinde 43 milyon liraya geldiğini söyledi.
     Başer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensuplarının katılımı ile Grant Eser Otelde düzenlediği ''Değerlendirme toplantısında'' görev süresi içerisinde yaptığı hizmetlerden, çalışmalardan bahsedip, önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Belediye bütçesinin 4 kat, gelirlerin 3 kat artarken personel giderlerinin gelirlere oranının yüzde 52'den yüzde 32'ye düştüğünün altını çizen Belediye Başkanı Başer, ''2004 yılında 10 milyon lira olan bütçemiz 2010 yılında 43 milyon liraya yükseldi. Belediye olarak 37 kilometre su ihale hattı, 39 kilometre kanalizasyon şebekesi, 33 kilometre asfalt yol çalışması gerçekleştirip, 300 bin metrekare parke ve bordür yapılmıştır'' dedi.
     Su kesintilerine göreve gelir gelmez son verip, geleceğe yönelik olarak Musabeyli projesini hayata geçirmek üzere çalışmalara başladıklarını bildiren Başer, göreve geldiği 2004 yılında 2010 yılına kadar yaptığı hizmetleri sıraladı. Başer, önümüzdeki yıl Nohutlu Tepesi Seyir Terası, Yeni Terminal Hizmet Yeri ve Yapımı, Üniversite Güzergahı Altyapı projelerinin uygulamaya konulacağını anlatarak, şöyle konuştu:
     ''Bu hizmetlerimizden yeni terminal binası şehir merkezinde kalmış yeni bir yere taşınmasına ihtiyaç duyulmuştur. Teknik elemanlarımız alternatifli üç ayrı yer belirlemiştir. Bu ve bunun dışında önerilecek bir yerde modern bir terminal yapmak üzere konuyu tartışmaya açmış bulunuyoruz. En güzel ve uygun bir yerde yapılacak terminal ile Yozgat'ın gelişmesine de katkı sağlamak istiyoruz.''
     Toplantıya katılan Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Yozgat'ın şuan için yeni bir terminal binasına ihtiyacının bulunmadığına dikkat çekerek, ''Mevcut terminal binası zaten çalışmıyor, boş duruyor. Yozgat'ta her yer terminal olmuş durumda. Bizim bundan önce çok acil olarak otopark sorunumuzu çözmemiz gerekir. Yozgat kent merkezinde sadece 66 plakalı araç sayısı 19 bin 370'e ulaşmış durumda. Buna karşılık, yeni bir otopark yapılmamış, belediyenin hizmetleri arasında da yeni bir otopark bulunmamaktadır'' diye konuştu.
     Başer, şehir merkezinde otopark sorunun bulunduğunu, bunu çözmek amacıyla çok katlı otopark projesinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim